فواید قرص آسپرین و عوارض آسپرین را بدانید

قرص آسپرین یکی از داروهایی است که به عنوان مسکن درد مصرف می شود. اما قرص آسپرین کارکردهای دیگری هم دارد. مثلا سرعت انعقاد خون و احتمال لخته شدن خون در رگ ها و بروز سکته مغزی و قلبی را کاهش می دهد. عوارض قرص آسپرین هم برای سلامتی غیر قابل چشم پوشی است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره فواید آسپرین و عوارض قرص آسپرین اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

کپی بدون لینک ممنوع است. 

فواید آسپیرین

فواید قرص آسپرین

قرص آسپرین برای سلامتی فواید زیادی دارد که در این بخش با آن آشنا می شویم :

یکی از فواید قرص آسپرین محافظت از قلب است. برخی افراد برای پیشگیری از عود علایم ناراحتی‌ های قلبی بنا به تجویز پزشک اسپرین مصرف می کنند. قرص آسپرین از انباشتگی پلاکت‌های خون که باعث لختگی خون و حمله قلبی می شود، جلوگیری خواهد کرد.

یکی دیگر از فواید قرص آسپرین پیشگیری از بروز سکته است. به گزارش مجله پزشکی آسان طب وقتی یک زخم خونریزی میکند، پلاکت‌ها (سلول‌های کوچک خونی) کنار هم قرار گرفته و موجب تشکیل لخته می‌شوند. در این مورد لختگی خون مفید است، البته در بعضی موارد خطرناک شده و باعث ایست قلبی می‌شود. قرص آسپرین دارای خاصیت ضد انعقاد خون بوده و به کاهش خطر حمله قلبی و مغزی کمک می کند.

کاهش درجه حرارات بدن یکی دیگر از فواید آسپرین است. مصرف قرص اسپرین روی هیپوتالاموس (بخشی از مغز که وظیفه تنظیم دمای بدن را دارد) اثر گذاشته و موجب برعکس شدن عملکرد اینترلوکین که افزایش دهنده دمای بدن است خواهد شد. برای همین هم آسپرین بچه برای کاهش تب او تجویز می شود.

جالب است بدانید که درمان التهابات پوستی و آکنه هم یکی دیگر از فواید آسپرین است. قرص آسپرین خاصیت ضدالتهابی قوی داشته و التهاب نواحی ملتهب همانند جوش‌های روی پوست را کاهش می دهد. شما میتوانید آن را پودر کرده و با مقداری آب ولرم مخلوط کنید. سپس بر روی جوش‌ها بمالید.

قرص آسپیرین

عوارض آسپرین

قرص آسپرین در کنار فوایدی که دارد عوارضی هم در پی خواهد داشت. در این قسمت با برخی عوارض آسپرین اشنا خواهیم شد :

از مهمترین عوارض آسپرین می توان به افزایش احتمال خونریزی داخلی در معده، روده و مغز اشاره کرد. بنابراین باید دقت کنید که این دارو را نباید همزمان با مکمل های غذایی، داروها و حتی گیاهانی که سبب رقیق شدن خون می شوند استفاده کنید. شیرین بیان ، امگا۳ ، ویتامین E و … از این دسته خوراکیها هستند.

خیلی ها تصور میکنند مصرف این دارو برای افراد سالم هم خوبست و به افزایش طول عمر و سلامتی آنها کمک می کند که اصلا اینطور نیست.

یکی دیگر از عوارض آسپرین اینست که مصرف قرص اسپرین باعث دفع عناصر آهن، روی و ویتامین C از بدن خواهد شد.

دفع و تخلیه بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از دیگر مضرات آسپرین است. پس خودسرانه آن را مصرف نکنید. همچنین مصرف آن به مدت بیش از ۳ ماه و برای طولانی مدت سبب بروز کم خونی می‌گردد.

مصرف قرص اسپرین به افرادیکه دچار اختلالات خونریزی دهنده، آسم، زخم‌ها و یا مشکلات کلیوی هستند، توصیه نمی شود.

اگر پزشک به شما مصرف دائمی قرص آسپرین را تجویز کرده شما باید آزمایشات سالانه خون برای بررسی میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی تان را فراموش نکنید.

یکی دیگر از مضرات آسپرین انست که می تواند سبب آسیب به سلول های کبد شود. بنابراین کسانیکه دچار بیمارهای کبدی هستند نباید از ان استفاده کنند.

عوارض آسپرین

در صورت مشاهده این علایم پس از مصرف قرص اسپرین به پزشک مراجعه کنید :

مشاهده کهیر در بدن، خارش پوست یا متورم شدن در بخش های مختلف بدن مثل صورت، زبان و لب. اگر احساس کردید در تنفس خود مشکل دارید، زنگ یا سوت کشیدن گوش و دیگر مشکلات شنیداری، اگر احساس کردید گیج شده اید، اگر علائمی شبیه به بیماری آنفولانزا دارید، احساس درد در گلو در زمان خوردن غذا، قرمزی یا کبود شدن، تاول، پوست انداختن یا شل شدن پوست از جمله در داخل دهان و بینی.

قرص آسپیرین

تداخل دارویی آسپرین 

سیدوفوویر (Cidofovir)، کتورولاک (Ketorolac)، پروبنسید (Probenecidum)

الکل یا مشروبات الکلی، آلندرونات، بیسموت ساب‌سالیسیلات، فلاوکوکسید

داروهای گیاهی مانند گاو‌ چشم (بابونه زرد)، گینکو، شاه بلوط هندی، سیر، زنجبیل

داروهای بیماری دیابت یا گلوکوم (آب سیاه چشم) مثل استازولامید و متزولامید

داروهایی که برای درمان نقرس مصرف می کنید، انوکساپارین، هپارین، تیکلوپیدین و وارفارین، داروهای شبیه به آسپرین

داروهای تسکین دهنده درد و التهاب یا به اصطلاح NSAIDها مانند ایبوپروفن و نپروکسن و …

پمترکسد، سولفین پیرازون، واکسن واریسلا (ویروسی که موجب آبله مرغان می شود).

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره فواید آسپرین و مضرات آسپرین تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.

منبع : asanteb.com

کپی بدون لینک ممنوع است. 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا