تحقیق در مورد موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. ژن درمانی مجموعه‌ای از روش‌های درمانی میباشد که با ترمیم و رفع عیب ژن، بیماری با کمک آن درمان خواهد شد. ژن‌ ها که بر روی کرموزوم‌ها قرار دارند، واحدهای فیزیکی و کارکردی پایه‌ای بدن میباشند. جدیدا موفقیت های زیادی در جهان و ایران بر پایه علم ژن درمانی انجام شده است که در اینجا به آنها اشاره می کنیم.

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی
موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

به گزارش مجله پزشکی آسان طب محققین دهه هایی است که فعالیتشان را برای آوردن ژن درمانی به کلینیک ها شروع کرده اند. اکنون بیماران کمی از اثرات مثبت ژن درمانی بهره مند شده اند اما این به آن معنی نیست که ژن درمانی یک رویای غیر ممکن است. هر روزه پیشرفت های بیشتری در زمینه ژن درمانی انجام خواهد شد.

1- هموفیلی :

یک موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی برای بیماری هموفیلی است. بیماران مبتلا به هموفیلی پروتئین هایی که موجب لخته شدن خون می شوند را ندارند. کسانیکه هموفیلی شدید دارند امکان دارد حجم زیادی خون را طی خونریزی داخلی یا با یک بریدگی کوچک از دست بدهند. محققان در یک گروه کوچک بطور آزمایشی توانسته اند یک حامل رتروویروسی را برای حمل ژن فاکتور 9 به کبد استفاده کنند و در نتیجه بیماران هموفیلی با این علم کمتر خونریزی می کنند.

2- بیماری های خونی :

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی درباره بیماری های خونی هم به اطلاع رسیده است. به گزارش مجله پزشکی آسان طب بیماران مبتلا به تالاسمی بتا،در ژن بتاگلوبین دچار نقضی هستند که عامل ساخته شدن پروتئین حامل اکسیژن در سلولهای قرمز خون می باشد. بعلت نقصان این ژن بیماران نمیتوانند اکسیژن را به همه سلول های بدن حمل کنند و به مشکل بر می خورند. بسیاری از این بیماران برای حیات خود به تزریق خون وابسته اند. در سال 2007 یک بیمار مبتلا به فرم شدید بتاتالاسمی ژن درمانی شد. سلول های بنیادی خونی از مغز استخوان او گرفته شد و با رتروویروس درمان شد تا بتواند ژن بتا گلوبین را کپی برداری کند و سپس این سلول های بنیادی به بدن او بازگردانده شدند و سلول های خونی سالم ساخته شد و تا 7 سال بعد او هنوز بدون تزریق خون  حال خوبی دارد و به مشکل بر نخورده است.

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی
موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

3- اختلال متابولیسم چربی ها :

طبق اطلاعات بدست آمده برای مشکل اختلال متابولسیم چری ها با کمک ژن درمانی از یک آدنوویروس برای حمل ژن لیپوپروتئین لیپاز (LPL) به سلول های عضلانی استفاده می شود. این ژن موجب ساخته شدن پروتئینی می شود که باعث شکسته شدن چربی ها در خون شده و از تجمع چربی در خون جلوگیری می کند.

4- کانسرها و ژن درمانی :

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی برای درمان کانسرها در حال توسعه است. یکی از آنها ورژن تغییر یافته ویروس هرپس سیمپلکس1 است که در حالت عادی موجب سرماخوردگی می شود. و این فرم تغییر یافته توانسته بر علیه ملانوما (نوعی سرطان پوست) تاثیر گذار باشد. این درمان T-VEC نامیده میشود. که در آن از یک ویروس تغییر شکل یافته با هدف :

1) موجب سرماخوردگی نمی شود.

2) فقط سلول های کانسری را می کشد نه سلول های سالم را.

3) موجب بروز سیگنالهایی می شود که سیستم ایمنی بیمار را جذب می کند و به آنها کمک می کند که سلول های سرطانی را از سالم تشخیص دهند.

استفاده می شود.

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی
موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

5- بیماری پارکینسون :

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی برای بیماران پارکینسون هم به اثبات رسیده است. طی این بیماری به تدریج سلول هایی در مغز که مسئول ساخت دوپامین هستند نابود می شوند. در حالت پیشرفته ی بیماری، بیمار حتی دیگر قادر به کنترل حرکات خود نیست. در گروه کوچکی از بیماران با پارکینسون پیشرفته از حامل ژنی رتروویروسی استفاده شده تا سه ژن را در سلول های قسمت کوچکی از مغز وارد کنند. این ژن ها توانایی ساخت دوپامین را به این سلول ها که در حالت عادی قادر به ساختن دوپامین نبودند، دادند. با این علم کم کم بیماران پارکینسون می توانند عضلات شان را کنترل کنند.

6- نقص سیستم ایمنی :

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی برای درمان چند نوع نقص سیستم ایمنی ارثی گذارش شده است. در شایعترین شان سلول های بنیادی خون از بدن بیمار خارج شده و سپس رتروویروس ها برای کپی برداری نقائص ژنتیکی به کار گرفته می شوند. وقتی ژن ها حمل شدند سلول های بنیادی به بدن شخص بر می گردد.

از آنجائیکه سلول ها در خارج از بدن بیمار درمان می شوند ویروس ها فقط ژنی را آلوده می کنند که به سلول هدف خواهد رفت.

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی
موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی

7- نابینایی ارثی :

موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی برای درمان چند نوع مختلف نابینایی ارثی مخصوصا انواع دژنراتیو که بیمار به تدریج دچار فقدان بینایی نور می شود، به اثبات رسیده است. رتین در داخل چشم هم قابل دسترسی است و هم تا حدودی از سیستم ایمنی در امان است و ویروس ها نمی توانند از چشم به سایر اجزاء بدن بروند. حامل بسیاری از ژن درمانی ها از Adeno associated virus هستند.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره موفقیت پژوهشگران در ژن درمانی تقدیم تان کردیم بهره کافی را ببرید.

‫3.4/5 ‏‫(8 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا