قرص کلومیفن Clomiphene ضد ناباروری
اگر تخمک گذاری شما در طول ماه به شکل نامنظم است یا در برخی موارد کلا تخمک گذاری انجام نمی شود یکی از بهترین داروهای کمک کننده قرص کلومیفن است. قرص کلومیفن داروی درمان کننده نازایی است. پیشنهاد می شود برای داشتن زندگی بهتر و تولید مثل سالم تر این مطلب از سایت آسان طب را با دقت بخوانید.
مشخصات دارویی قرص کلومیفن
قرص کلومیفن (Comifene) با نام تجاری و اختصاری Clomid در بازار و داروخانه ها موجود است. Clomid در دسته دارویی درمان عقیمی و نازایی قرار می گیرد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز اندک می باشد. برای استفاده از قرص کلومیفن احتیاج به نسخه پزشک است و در صورت تشخیص پزشک ستفاده از قرص کلومیفن برای عموم بلامانع است. این دارو موجب افزایش راندمان هورمون ها بوسیله غده بلغم آور می شود. و بدین وسیله موجبات همانند سازی تخمک گذاری در زنان را فراهم می آورد. قرص های این دارو برای درمان نازایی زنان، باید ظرف مدت ۵ روز پس از شروع قاعدگی آنان، مصرف شد. ضمنا اگر بعد از چند ماه این دارو نتوانست موجب تحریک تخمدان ها و تخمک گذاری شود، باید از داروهای دیگری استفاده نمود. لازم به یادآوری است که احتمال دوقلو زائیدن زنانی که این دارو را مصرف می کنند بیشتر از زنانی است که از این دارو استفاده نمی نمایند. این دارو فقط به شکل قرص در بازار موجود است. بهترین زمان مصرف دارو روزی یکبار به مدت ۵ روز پس از قاعدگی می باشد و اندازه دوز مصرفی مجاز دارو ابتدا ۵۰ میلی گرم و بعدا این مقدار می تواند به ۱۰۰ میلی گرم در روز افزایش یابد.
چگونگی تأثیر قرص کلومیفن
تخمک گذاری ظرف ۴ تا ۱۰ روز پس از مصرف آخرین دوز ایجاد می شود گاهی اوقات ممکن است تخمک گذاری تا چند ماه انجام نگیرد. ضمنا اثرات این دارو مدت ۵ روز پس از مصرف آخرین دوز دارو در بدن باقی می مانند.کسانی بیشترین جواب را به این دارو می دهند که FSH فعالی نداشته باشند. این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمنا از تابش نور محافظت گردد. طبق دستور پزشک، دارو را مصرف کنید. قطع نابه هنگام مصرف دارو موجب کاهش شانس آبستنی می شود. اما اگر دچار عوارض شدیدی هم چون کم شدن بینایی، درد شدید پستان یا شکم، تشنج یا ظاهر شدن جوش، گشتید، مصرف دارو را قطع کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.
عوارض جانبی مصرف قرص کلومیفن
از عوارض معمول مصرف این دارو می توان به داغی و قرمزی صورت و تهوع، استفراغ، خونریزی های داخلی، ناراحتی های شکم، سرگیجه و دردهای مزمن کبدی هستند و یا داروهای دیگری را مصرف نازک شدن پستان، اشاره نمود. حتما قبل از مصرف این دارو باید پزشک معالج خود را در جریان قرار دهند. مصرف دارو برای زنان حامله مجاز نمی باشد. زنانی که این دارو را مصرف می کنند باید به محض مشاهده آثار حاملگی مصرف دارو را قطع کنند. مصرف دارو برای زنان شیرده مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال مجاز نمی باشد. این دارو، موجب کاهش بینایی می گردد. به این خاطر این دارو نباید برای بیش از ۶ دوره درمان مورد استفاده قرار گیرد. زیرا اگر بیشتر از این اندازه، دارو را مصرف نمایند احتمال ابتلا به سرطان تخمدان افزایش می یابد.
نکته: در طول درمان با این دارو باید ازمایش های چشمی برای اطمینان از سالم بودن چشم ها غفلت نشود. ضمنا انجام آزمایشات تشخیص حاملگی ضروری می باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com