اسپاسم عضلانی و درمان آن با حرکات اصلاحی ورزشی

بروز هر نوع آسیبی به بافت بدن، باعث ایجاد التهاب میشود. التهاب نیز در عوض، گیرنده های درد را در بدن فعال نموده و یک مکانیزم محافظتی را آغاز می کند که این امر موجب افزایش تنش عضله و در نتیجه اسپاسم عضلانی خواهد شد.افزایش فعالیت دوک های عضلانی در قسمت های خاصی از عضله، ماهیتاً موجب یک میکرواسپاسم می شود. در نتیجه اسپاسم عضلانی، چسبندگی هایی در بافت نرم، شروع به شکل گیری میکنند. این چسبندگی ها موجب ضعیف و غیر ارتجاعی شدن (عدم توانایی جهت کشیده شدن) می شود که نتیجه ی آن، کاهش قابلیت ارتجاعی بافت نرم خواهد بود. نتیجه نهایی، تغییر روابط طول – تنش (که موجب تغییر مهار متقابل می شود)، تغییر روابط جفت نیرو (که موجب برتری عملکرد عضله همکار می شود) و نقص در عملکرد ارتروکینتیک (که موجب تغییر حرکت مفصل میشود) خواهد شد. اگر به این چسبندگی ها توجه نشود،می توانند باعث شکل گیری تغییرات ساختاری دائمی در بافت نرم گردند.

اسپاسم عضلانی

کاربرد حرکات ورزشی در اسپاسم عضلانی

تکنیکهای حرکات اصلاحی ورزشی می توانند در رهاسازی اسپاسم عضلانی که در بافت آسیب دیده ایجاد میشوند و در شکسته شدن چسبندگی هایی که در طی فرآیند چرخه ی تجمعی آسیب به وجود می آیند، کمک کرده و از این رو به طور بالقوه باعث بهبود توانایی بافت در افزایش طول در هنگام تکنیکهای کششی، خواهد شد.اهمیت کاربردی در اینجاست که با حفظ فشار روی بخش های حساس بافت برای یک مدت طولانی، میتوان فعالیت نقطه اسپاسم شده را کاهش داد. این کار امکان بکارگیری تکنیک کششی (یا افزایش طول) همچون حرکات کششی را به منظور افزایش قابلیت طویل شدن عضله کوتاه شده فراهم کرده و موجب روابط طول – تنش مطلوب شود.با وجود روابط طول – تنش مطلوب، استفاده ی متعاقب از حرکات اصلاحی جهت فعال سازی و تمرینات تقویتی منسجم، باعث افزایش هماهنگی درون عضلانی و بین عضلانی، استقامت در قدرت و روابط جفت نیروی مطلوب می شود.در مجموع، این فرآیندها کارایی عصبی-عضلانی سیستم حرکت را بهبود می بخشد.

فوم های غلتان در حرکات اصلاحی اسپاسم عضلانی

 

اسپاسم عضلانی

ابزارهای بسیاری در بکارگیری حرکات اصلاحی وجود دارد. ابزارها، بسته به اندازه و ساختمانشان، دارای اثرات مختلفی هستند. آن هایی که از مواد نرمتر ساخته شده اند، روی لایه های سطحی تر عضله اثر می گذارند، حال آنکه ابزارهایی که سخت تر هستند در قسمت های زیرین موثرتر است. فرد باید با یک فوم غلتان نرم تر، که به دلیل قابلیت فشرده شدن بالا، باعث نفود کمتر به بافت نرم می شود، کار را آغاز نماید. برای افرادی که تا به حال حرکات را اجرا نکرده اند، استفاده از یک فوم غلتان، به احتمال زیاد، بهترین چیزی است که میتوانند در آغاز کار را با آن شروع کنند. به مرور زمان، فرد می تواند از فوم های سخت تر که شکل پذیری کمتری دارند و به قسمتهای عمقی تر بافت نرم نفوذ میکنند، استفاده نماید. یک فوم دارای ضخامت بالا نمیتواند به اندازه ی فوم دارای ضخامت کمتر، به بخشهای عمقی بافت نرم نفوذ کند. کار خود را با یک فوم ضخیمتر آغاز کرده و کم کم از یک فوم کوچکتر استفاده نمایید. در شروع میتوان از یک فوم با قطر ۱۵ سانتیمتر استفاده کرد. از فومهای نرم تر باید روی یک سطح محکم، مانند کف اتاق استفاده نمود. فومهای سختتر به قطر ۷ سانتیمتر که از جنس PVC و با دیواره ای به قطر ۰/۵ هستند و یا فومهایی که از لوله ی استیل ساخته شده اند، ذاتاً در مقابل فشار و خم شدن، مقاوم می باشند. فومهای غلتان، ارزان تر بوده و روش استفاده از آنها ساده تر است. با این وجود، کنترل عمق نفوذ به بافت نرم با یک فوم، دشوارتر از دیگر ابزارهای حرکات اصلاحی میباشد.

توپ ها در حرکات اصلاحی اسپاسم عضلانی

اسپاسم عضلانی

توپ هایی که برای اسپاسم عضلانی مورد استفاده قرار می گیرند همانند فوم ها از مواد گوناگونی ساخته می شوند و دارای ضخامت های متفاوتی هستند. نحوه ی پیشروی باید از یک توپ بزرگتر (مثلاً مدیسن بالا) به یک توپ کوچکتر و محکم تر (مثلاً تنیسبال، سافتبال، بیسبال، گلف بال) باشد. توپها ارزانتر بوده و روش استفاده ی آنها آسان است و میتوان پس از مرحله تمرین با فوم غلتان، از آنها استفاده نمود. با این حال، همچون فوم ها، کنترل عمق نفوذ به بافت نرم با یک توپ، از سایر ابزارهای اصللاحی، دشوارتر می باشد.

استوانه ها در حرکات اصلاحی اسپاسم عضلانی

اسپاسم عضلانی

انواع مختلفی از استوانه های دستی، در بازار وجود دارد. بعضی از آن ها سخت بوده و در مقابل خم شدن مقاوم هستند، در حالی که سایرین، دارای انعطاف پذیری بیشتری بوده و در هنگام استفاده به میزان قابل توجهی خم می شوند. هرچه میزان نیروی اعمال شده بیشتر باشد، میزان نفوذ آن بیشتر خواهد بود. استوانه های انعطاف پذیر دستی، سطح تماس بیشتری داشته، اما برای اینکه به میزان فومهای سخت نفوذ کنند، نیاز به اعمال نیروی بیشتری دارند. این روش، برای افرادی که در هنگام بلند شدن یا نشستن روی زمین دچار مشکلی هستند مانند بزرگسالان یا افراد دارای اضافه وزن جزو گزینه های خوب می باشد. استوانه های دستی، ارزان تر بوده و روش استفاده از آنها ساده است. در مقایسه بافوم ها یا توپهای سنتی، کنترل عمق نفوذ به بافت نرم با استفاده از استوانه ی دستی آسانتر می باشد.

تحرک بخشی در اسپاسم عضلانی بافت نرم 

اسپاسم عضلانی

به گزارش مجله پزشکی آسان طب به منظور رهاسازی بافت نرم، میتوان از ابزارهای دستی متنوعی استفاده کرد. این ابزارها، به شکل ها و اندازههای مختلف بوده و از مواد متفاوتی شامل پلاستیک، سرامیک و استیل ضد زنگ ساخته می شوند. بسیاری از این ابزارها، به ویژه، به منظور کار با قسمتهایی که دسترسی به آنها دشوارتر است، مانند کمر، و نیز قسمتهایی که نمیتوان از دیگر ابزارها برای آن نواحی استفاده کرد، مانند گردن، مناسب می باشند. همچنین، آنان به گونه ای طراحی شده اند که مزیت مکانیکی بیشتری را به منظور اعمال راحتتر فشار بر کاربر فراهم می آورند. کاربر قادر خواهد بود تا میزان نیروی اعمال شده توسط ابزار دستی بر بافت نرم را کنترل نماید. معمولا ابزار روی ناحیه بدن، تا هنگامی که ناراحتی در ان قسمت کاهش یابد، نگاه داشته می شود. اعمال فشار بیشتر روی ابزار باعث میشود که به عمق بافت نرم نفوذ کند، در حالی که اعمال فشار کم، ساختارهای سطحی تر را تحت تأثیر قرار دهد. با استفاده از ابزار با اندازه و شکل متفاوت، میتوان به طور بسیار دقیق، ناحیه ی شخصی را مورد توجه قرار داد.

ویبریشن یا ابزارهای ضربه ای

اسپاسم عضلانی

برخی از ماساژورهای ضربه ای دستی، برای ایجاد ویبریشن در بافت نرم دارای اسپاسم عضلانی که از ناحیه ی مورد درمان، به نواحی پیرامون منتقل می شود و برای تحرک بخشیدن به بافت، مورد استفاده قرار می گیرند. ابزارهای ضربه ای با ویبریشن، گرانقیمت تر هستند، اما روش استفاده از آنها آسان می باشد. اگرچه فرد می تواند به تنهایی از آنها استفاده نماید، اما ماساژ برای ناحیه مورد نظر و کسب نتایج مطلوب، مستلزم این است که مراجع دراز کشیده و در آرامش باشد، و فرد دیگری این کار را انجام دهد.

منبع:http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا