داروی سیپروفلوکساسین Ciprofloxacin ضد باکتری

داروی سیپروفلوکساسین در واقع یک داروی ضد باکتری قوی است و جزو آنتی بیوتیک های خاص و قوی می باشد. اگر پزشک برای شما داروی سیپروفلوکساسین را تجویز کرده است پیشنهاد ما به شما این است که برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید.

 

مشخصات دارویی داروی سیپروفلوکساسین

داروی سیپروفلوکساسین
داروی سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin)  با نام  اختصاری و تجارتی CiprOXin در بازار و داروخانه ها موجود می باشد. داروی سیپروفلوکساسین از دسته دارویی ضد باکتری است  و میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد می باشد. میزان وابستگی و اعتیاد به دارو  کم است. برای استفاده از داروی سیپروفلوکساسین احتیاج به نسخه پزشک است و در صورت تجویز پزشک قابل استفاده برای عموم است. این دارو برای درمان انواعی از باکتری ها بکار میرود که معمولا در مقابل سایر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند. ضمنا برای درمان عفونت های روده و عفونت های مجاری ادرار نیز مفید است. علاوه بر آن برای درمان بیماری سوزاک نیز کاربرد دارد. نوع خوراکی این دارو سریع تر جذب بدن می شود و زودتر اثر می کند اما اگر میزان عفونت ها خیلی شدید و حاد باشند کاربرد نوع تزریقی دارو مؤثرتر است. داروی سیپروفلوکساسین به شکل  قرص، محلول، آمپول در بازار موجود است. بهترین زمان مصرف دارو ۲ بار در روز همراه با مقداری مایعات است و اندازه دوز مصرفی مجاز دارو  اگر قرص باشد  (۵۰۰ میلی گرم تا ۱/۵ میلی گرم در روز)و در نوع تزریقی دارو ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در روز است.

چگونگی تأثیر داروی سیپروفلوکساسین

داروی سیپروفلوکساسین

برخی اثرات این دارو ظرف چند ساعت پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند. اما اثرات کامل و مفید دارو ممکن است تا چندین روز قابل احساس نباشند. ضمنا اثرات دارو مدت ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هردوز دارو، در بدن باقی می مانند.اگر در طول مصرف دارو از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید اثرات درمانی دارو کم می شود.از این دارو برای درمان عفونت های ویروسی نمی توان استفاده کرد. نوشیدن مایعات به طور منظم هنگام درمان با این دارو ضروری است.  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود ضمنا نوع تزرینی این دارو باید از تابش نور محافظت شود. دوره درمان با داروی سیپروفلوکساسین را کامل کنید. حتی اگر احساس بهبودی نماید، زیرا ممکن است منشأ عفونت هنوز فعال باشد و قطع بی موقع درمان منجر به عود مجدد علائم بیماری گردد. اما اگر دچار تشنج و اضطراب التهاب و درد عصب ها گشتید مصرف دارو را قطع کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.

عوارض جانبی مصرف داروی سیپروفلوکساسین

داروی سیپروفلوکساسین

از عوارض معمول مصرف داروی سیپروفلوکساسین می توان به تهوع و استفراغ  و شکم درد و اسهال و ظاهر شدن جوش و خارش اشاره نمود. برخی عوارض دیگر که بیشتر در نتیجه مصرف دوز بالای دارو می باشند عبارتند از سرگیجه و اختلالات در خواب و حساسیت به نور خورشید.
نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو: اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا می باشید، حتماقبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید. * اگر به بیماری های مزمن کبدی و کلیوی دچار هستید. * اگر قبلا دچار حالت غش شده اید و یا بیماری صرع داشته اید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. مصرف دارو برای دوران حاملگی چون مفید بودن این دارو در دوران بارداری ثابت نشده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن ست روی بچه تأثیر منفی بگذارید بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال  معمولا مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال ممکن است آنها را مستعد ابتلا به بیماریهای عروقی و عصبی نماید. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون دارو می تواند موجب سرگیجه شود لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای مخاطره آمیز انجام می دهند بهتر است هنگام مصرف دارو از فعالیت های مربوطه دست بکشند.

نکته: در طی مدت درمان با این دارو انجام آزمایشات خون برای آگاهی از کارکرد کبد و کلیه ها ضروری می باشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا