داروی دوکسوربیسین Doxorubicin ضد انواع سرطان

سرطان عمدتا بیماری ارثی می باشد اما گاهی موارد دیگر نیز در مبتلا شدن به سرطان نقش دارند مثل سیگار و سبک زندگی و بقیه عوامل. در این مطلب از سایت آسان طب برای شما  اطلاعاتی  از یک داروی ضد سرطان به نام داروی دوکسوربیسین تهیه کرده ایم. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که با ما همراه باشید.

 

مشخصات داروی دوکسوربیسین

داروی دوکسوربیسین
داروی دوکسوربیسین (Doxorubicin)  با نام های تجارتی و اختصاری  Myocet, CaelyX در بازار و داروخانه ها به مشتریان عرضه می شود. داروی دوکسوربیسین در طبقه بندی دارویی جزو  داروهای ضد سرطان  می باشد. بد نیست بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد است و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو  قلیل می باشد. برای مصرف داروی دوکسوربیسین حتما نیاز به نسخه پزشک است و در صورت دستور پزشک استفاده از داروی دوکسوربیسین برای عموم بلامانع است. داروی دوکسوربیسین یکی از مؤثرترین داروهای ضد سرطان می باشد و معمولا همراه با داروهای دیگر برای درمان انواع سرطان ها، مورد استفاده قرار می گیرد. دارو در درمان سرطان های غدد لنفاوی، بیماری لوسمی شدید، سرطان ریه و پستان، سرطان مثانه و غده تیروئید و همچنین سرطان دستگاه تولید مثل، مؤثر است. داروی دوکسوربیسین به شکل آمپول، تقطیر و ریزش تدریجی در مثانه برای بیماران عزیز استفاده می شود. بهترین زمان مصرف دارو  هر ۱ تا ۳ هفته یکبار می باشد .

اندازه تاثیر داروی دوکسوربیسین

داروی دوکسوربیسین

برخی از اثرات این دارو ممکن است ظرف ۱ ساعت پس از شروع  درمان  با دارو، ظاهر شوند. اما اثرات کامل و مفید این دارو تا ۴ هفته، قابل احساس نیستند  ضمنا اثرات دارو مدت ۲ هفته پس  از قطع کردن آن نیز در بدن به جا می مانند. برای  نگهداری دارو  بهتر است بدانید که این دارویی نیست که در خانه نگهداری شود و معمولا در دسترس مردم عادی نمی باشد و جزو داروهای خاص می باشد.. در زمان قطع دارو به یاد داشته باشید که  مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی دارو ممکن است به وخیم تر شدن بیماری، منجر گردد.

 

عوارض جانبی مصرف داروی دوکسوربیسین

داروی دوکسوربیسین

عوارضی هم چون تهوع و استفراغ معمولا یک ساعت پس از تزریق دارو، حادث می شوند، ضمنا ریزش مو، کم شدن اشتها، اسهال نیز ممکن است بوجود آید. همچنین زخم دهان و زخم پوست نیز ممکن است حادث شود. ارتعاش بدن از عوارضی است که دلالت بر تأثیر دارو بر روی قلب دارد. چون دارو فقط در بیمارستان و تحت نظر پزشک مصرف می گردد لذا کنترل این عوارض، ضروری می باشد. مصرف دارو برای زنان حامله معمولا مجاز نمی باشد  زیرا ممکن است موجب  سقط جنین و یا زایمان زود هنگام گردد. مصرف دارو برای زنان شیرده  مجاز نمی باشد  زیرا دارو در شیر مادر ترشح .می شود و ممکن است روی بچه تأثیر منفی بگذارد مصرف دارو برای اطفال و بچه ها باکاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال  بعلت احتمال عوارض شدید، کاهش دوز مصرفی دارو ضروری است مصرف در افراد بالای ۶۰ سال بدین صورت است که استفاده مداوم و طولانی مدت از این دارو، ممکن است موجب کاهش فعالیت مغز استخوان گردد و این امر به کاهش تولید انواع سلولهای خونی منجر می شود. همچنین دارو ممکن است روی قلب تأثیر بگذارد.

نکته: در طی مدت درمان با دارو، آزمایشات منظم قلب و آزمایشات ترکیبات خون، ضروری می باشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا