قرص لوراتادین Loratadine ضد حساسیت
می توان گفت که اکثر ما انسانها به نوعی از حساسیت به صورت دایم و یا به صورت فصلی مبتلا هستیم. گرچه می توان گفت که پاییز و بهار بیشترین فصول شایع حساسیت ها بوده و اولین روش درمان که تجویز می شود نیز استفاده از داروهای آنتی هیستامین است که به کاهش علایم حساسیت ها کمک شایانی می کند. قرص لوراتادین یکی از متداول ترین و کارآمد ترین قرص های آنتی هیستامین بوده که به راحتی نیز از طریق دستگاه گوارش جذب می شود. ما تلاش داریم در این مطلب برای شما عزیزان از قرص لوراتادین و تاثیرات آن بر حساسیت ها اطلاعاتی مفید ارائه دهیم.
مشخصات قرص لوراتادین
قرص لوراتادین (Loratadine) با نام های تجارتی و اختصاری Clarityn Allergy, Clarityn در بازار و داروخانه ها موجود و قابل خرید می باشد. همانطور که در مقدمه نیز گفتم در علم پزشکی قرص لوراتادین جزو طبقه بندی دارویی آنتی هیستامین ها(ضد حساسیت) قرار گرفته و بنا بر نظر پزشکان و متخصصان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم اعلام شده است. جالب است بدانید که برای تهیه قرص لوراتادین از داروخانه ها نیاز به نسخه پزشک نیست اما فقط کسانی که حالت های حساسیت دارند بهتر است از این دارو استفاده کنند.
قرص لوراتادین یک داروی ضد حساسیت قوی بوده که برای تسکین و تخفیف عطسه، آب ریزش بینی، خارش و سوزش چشم، بکار می رود. همچنین در درمان حساسیت های پوستی نیز مؤثر است. دس لوراتادین، فرآورده خرد شده لوراتادین است که برای درمان حساسیت های پوستی از آن استفاده می شود. لوراتادین به شکل قرص و محلول در داروخانه ها موجود بوده و طبق نظر پزشکان بهترین زمان مصرف دارو یک بار در روز و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو لوراتادین (۱۰ میلی گرم در روز) و دس لوراتادین (۵ میلی گرم در روز) تایید شده است.
چگونگی تأثیر قرص لوراتادین
اثرات این دارو ظرف2 ساعت پس از شروع درمان با دارو، در بدن ظاهر شده و ضمنا این اثرات مدت ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. آنتی هیستامین ها مهار کننده اثرات هیستامین ها در بدن می باشند. از اثرات هیستامین در بدن می توان به آبریزش بینی و عطسه و قرمزی و اشک چشمها اشاره کرد که با خوردن داروهایی مثل قرص لوراتادین این اثرات دفع و از بین می روند. یاداور می شوم که مانند بسیاری از داروهای دیگر این دارو نیز باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. مصرف این دارو را می توان به محض رفع نیاز، بدون هیچ مشکلی قطع نمود.
عوارض جانبی مصرف قرص لوراتادین
قرص لوراتادین نیز مثل تمتم داروهای شیمیایی عوارض خاص خود را دارد که برخی از آن ها با مرور زمان و تطبیق بدن با دارو از بین می رود. بسیاری از عوارض هم ممکن است اصلا در فرد ایجاد نشود. از عوارض مصرف این دارو می توان به خستگی و کوفتگی، تهوع و سردرد، اشاره نمود. ضمنا اگر دچار حالت غش با ارتعاش بدن کشتید، پزشک را در جریان قرار دهید.
نکات مهم در مصرف قرص لوراتادین
چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح میشود، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
مصرف دارو برای بچه های زیر ۲ سال، مجاز نمی باشد ضمنا برای بچه های بزرگتر با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضرورت دارد.
مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.
هرچند که قرص لوراتادین نسبت به بقیه آنتی هیستامین ها اثر خواب آلودگی کمتری دارد اما از کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند دوری کنید.
اگر قصد انجام آزمایش پوستی دارید قبل از انجام آزمایش به پزشک اطلاع دهید.
دارو را 2 ساعت بعد از غذا مصرف کنید و تا 1 ساعت بعد از آن غذا نخورید.
لوراتادین را با آب سیب یا آب پرتقال مصرف نکنید زیرا اثر بخشی آن در خون را کاهش میدهد.
یادتان باشید که این دارو صرفا علایم حساسیت را از بین می برد و بیماری را درمان نمی کند.
منبع: https://mag.asanteb.com