کپسول و قرص نوافن | عوارض، موارد و مقدار مصرف Novafen
قرص نوافن یا کپسول نوافن یک مسکن قوی درد است که برای دندان درد، سردرد و بدن درد استفاده می شود. این قرص ضد درد از ترکیب سه نوع مسکن یعنی استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین بدست می آید. هر عدد کپسول نوافن شامل ۳۲۵ میلیگرم استامینوفن، ۴۰ میلیگرم کافئین و ۲۰۰ میلیگرم ایپوبروفن می باشد. کافئین موجود در نوافن محرک خفیف دستگاه عصبی بوده و به رفع سردرد کمک زیادی می کند. اثرات ضد درد و ضد تب استامینوفن و ایبوپروفن هم که از قبل به اثبات رسیده است. در این مقاله درباره موارد مصرف و مقدار مصرف قرص نوافن، تداخل دارویی نوافن و همچنین عوارض جانبی آن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
قرص نوافن
قرص نوافن در مواردی مانند دندان درد، سردرد، دردهای عضلانی- مفصلی و … استفاده می شود. این قرص خاصیت ضد دردی خوبی دارد. ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. چون به کبد و سایر اعضای بدن آسیب می رساند.
موارد مصرف قرص نوافن
به گزارش مجله پزشکی آسان طب از قرص نوافن برای درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سردرد (عصبی و میگرنی)، دندان درد، دردهای عصبی- ماهیچه ای، دردهای مفصلی و دیس منوره و … استفاده می شود.
مقدار مصرف نوافن Novafen
مقدار مصرف قرص نوافن اینگونه است که هر 8 ساعت یکبار یک کپسول نوافن را باید مصرف کنید. مصرف بیشتر این دارو را پزشک باید مصرف کند. چون این قرص حاوی سه دارو است و ممکنست یکی از این داروها برای شما خیلی مفید نباشد.
منع مصرف کپسول نوافن
1- اگر دچار آلرژیک شدید از جمله آنافیلاکسی یا آنژیوادم ناشی از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی هستید نباید این دارو را مصرف کنید.
2- همچنین اگر دچار الکلیسم فعال بیماری کبدی و هپاتیت ویروسی استامینوفن هستید، باید این دارو را با احتیاط و با مشورت پزشک مصرف کنید.
عوارض قرص نوافن
مهمترین عوارض قرص نوافن در صورت زیاده روی در مصرف آن عبارتند از :
بثورات جلدی
درماتیت آلرژیک
اختلالات خونی
پانکرات
صدمات کبدی به دلیل مصرف بیش از حد داروهای حاوی استامینوفن
ناراحتی دستگاه گوارش نظیر تهوع، اسهال و گاهی خونریزی و زخم
از عوارض ایپوبروفن:
بروز سردرد، سرگیجه، اختلالات شنوایی نظیر وزوز گوش و دفع خون در ادرار
تداخلات دارویی نوافن
+ کاربامازپین (تگرتول)، ایزونیازید، باربیتورات ها مانند فنوباربیتول و ریفامپین که آنزیم های کبدی را فعال تر می کنند تاثیر استامینوفن را کمتر خواهند کرد.
+ طبق اطلاعات بدست آمده داروی کلستیرامین موجب کاهش جذب استامینوفن از روده شده و بنابراین استامینوفن باید یک ساعت قبل و یا ۴-۳ ساعت بعد از آن استفاده شود.
+ مصرف استامینوفن با دوز بیش از ۲ گرم در روز میتواند اثر رقیق کنندگی خون وارفارین را افزایش دهد.
+ مصرف همزمان کپسول نوافن با آنتی بیوتیک ها، کورتیکواستروئیدها و NSAIDs احتمال بروز عوارض گوارشی را افزایش می دهد.
+ همچنین نوافن با داروهایی مانند فوروزماید، آمینوگلیکوزیدها، سیس پلاتین، کاپرومایسین، اریترومایسین، ونکومایسین و … تداخل دارویی دارد.
+ ایبوپروفن با مهار کننده های آنزیم آنژیوتانسین تداخل دارویی داشته و باعث معکوس شدن اثر ضد فشار خون، نارسائی کلیوی و افزایش پتاسیم خون می شود.
+ همچنین ایبوپروفن با داروهای از قبیل سیکلوسپورین، لیتیم، متوترکسات، تریامترن، آسپرین و والپروئیک اسید تداخل دارویی دارد.
امیدواریم از اطلاعاتی که در باره عوارض قرص نوافن، مقدار مصرف قرص نوافن و تداخلات دارویی آن تقدیم کردیم بهره کافی را برده باشید.
منبع : https://mag.asanteb.com
سلام من امروز ۶ تا از این قرص خوردم چه عوارضا داره میشه بگین
سلام من بدلیل دندون درد یک بسته از این قرص را مصرف کردم الان دچار وجود خون در ادرار شدم چیکار بکنم؟؟؟
چسب زخم بزنید
با قطع مصرف مشگل شما رفع خواهد شد در صورت رفع نشدن مشگل به پزشک مراجعه کنید
ممنون از سایتتون
ممنون مفید بود. این روزا استفاده از این قرص خیلی رایج شده.