اختلال میسوفونیا و بررسی کامل واکنشهای فرد مبتلا به آن
میسوفونیا نوعی اختلال بوده که در آن افراد نسبت به صداهای معمولی همانند جویدن غذا و یا حتی نفس کشیدن، واکنشهای غیرطبیعی از خودشان نشان میدهند. برخی از صداها در طول روز برای افراد تحریک آمیز بوده و موجب ناراحتی آنان خواهد شد مثل صدای بلند بوق، اما افراد مبتلا به اختلال میسوفونیا نسبت به هر نوع صدایی واکنش نشان میدهند.
بررسی تمامی موارد مربوط به اختلال میسوفونیا
این واکنشهای احساسی و جسمی به صداهای بیآزار، میتواند منجر به احساس اضطراب، ترس و یا خشم شود، به هر حال اختلالی است که باید در رابطه با آن اطلاعات کافی داشت تا بتوان از این طریق جلوی پیشروی مشکل را گرفت.
حقایقی صریح در رابطه با اختلال میسوفونیا:
افراد مبتلا به میسوفونیا واکنشهای قوی دارند به طوری که از توانایی آنها برای زندگی طبیعی جلوگیری میکند.
از آنجا که میسوفونیا یک اختلال بهداشتی محسوب میشود، گزینههای درمانی آن هنوز محدود میباشند.
اصطلاح misophonia به معنای “تنفر از صدا” است.
اختلال میسوفونیا چگونه درمان میشود؟
هنوز هیچ دارو و یا درمان خاصی برای این اختلال مشخص نشده است.
تقلید صداهای توهینآمیز یک پاسخ ناخودآگاه بوده که بعضی از افراد به صدایی که موجب تحریک آنها میشود، نشان میدهند. این تقلید ممکن است آنها را قادر به رسیدگی شرایط ناراحت کنندهای نماید. افراد مبتلا به میسوفونیا مکانیسمهای مقابلهای دیگری نیز برای خود فراهم کردهاند.
برخی نکات برای مدیریت حساسیت صدا عبارتند از:
استفاده از هدفون و گوش دادن به موسیقی برای از بین بردن صداهای جانبی
پوشیدن گوشبند جهت کاسته شدن از نفوذ سر و صدا
انتخاب صندلیهای مناسب در اتوبوسها و رستورانها برای ایجاد فاصله
استراحت کردن، آرامش داشتن و تمرین مراقبت برای کاهش استرس
در صورت امکان، در محیطهای شلوغ قرار نگیرید
با آرامش و کاملا واضح مشکل خود را با دوستان و عزیزان خود در میان بگذارید
معرفی برخی از علائم اختلال میسوفونیا
ویژگی کلیدی این اختلال آن است که سبب ایجاد واکنشهای شدید مانند خشم یا تجاوز به افرادی که صداهای خاصی را به وجود میآورند، خواهد شد. برخی از صداهای ناشی از محیط اطراف، موجب ناراحتی و تحریک فرد میشوند در حالی که این صداها در بعضی اشخاص به شدت خشم آنان را برمیانگیزد.
این اختلال میتواند در هر سنی از مردان و زنان اتفاق بیفتد، هر چند معمولا علائم آن در اواخر دوران کودکی یا در اوایل نوجوانی خود را نشان میدهند. نشانه اولیه آن اغلب از یک صدای خاص شروع شده اما صداهای اضافی میتوانند در طی زمان تحریککننده باشند.
افراد مبتلا به اختلال میسوفونیا به مرور زمان متوجه میشوند که واکنش آنها نسبت به صداها بیش از حد بوده و شدت احساسات آنها به حدی است که کنترل خود را از دست خواهند داد.
همراهان همیشگی آسان طب؛ همانطور که گفته شد این افراد به صداها، حتی تلفن همراه حساس بوده و به طور کلی ممکن است دچار علائم اضطراب، افسردگی و عصبانیت بیشتری نسبت به دیگران شوند.
مطالعات نشان دادهاند که افراد مبتلا به بیماری میسوفونیا علاوه بر واکنشهای عاطفی، معمولا برخی از واکنشهای فیزیکی را نیز تجربه میکنند، این واکنشها شامل موارد زیر خواهد شد:
احساس فشار در تمامی قسمتهای بدن به خصوص قفسه سینه
تنگی عضلات
افزایش فشار خون
افزایش دمای بدن
شایعترین عوامل ایجاد شده این اختلال چیست؟
برخی صداها بیشتر در این دسته از افراد ایجاد حساسیت خواهد کرد. محققان رایجترین عاملهای میسوفونیا را موارد نامبرده شده در زیر شناسایی کردهاند:
جویدن غذا که 81درصد از افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نفس کشیدن یا صدای بینی که 64.3 درصد از افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
صدای تلفن همراه که 59.5 درصد را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
ارتباط اختلال میسوفونیا با بیماری اوتیسم
از آنجا که برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم در معرض تحریکهای حساسیتی قرار دارند، گمانهزنیهایی مبنی بر وجود آسیبشناسی و بیماری اوتیسم وجود دارد. با این حال برای تایید ارتباط این موارد به زمان بیشتری مورد نیاز است.
میسوفونیا به عنوان یک بیماری مزمن و اختلال اولیه محسوب میشود، بدین معنی که در ارتباط با شرایط دیگر رشد نمیکند. با اینحال این بیماری تاکنون در فهرست طبقهبندی بیماریهای روانی در ایالات متحده قرار داده نشده است.
ارتباط میسوفونیا با سیستم شنوایی
بین میسوفونیا و وزوز گوش شباهت بسیاری وجود دارد، در نتیجه برخی از محققان معتقدند که این اختلال با اتصال فوقانی بین سیستمهای شنوایی و مغز مرتبط است.
مطالعهای با استفاده از تصویربرداری MRI به منظور تجزیه و تحلیل مغز افراد مبتلا به اختلال میسوفونیا انجام شده و بر اساس آن مشخص شد که برخی صداها قادرند تا بخشی از مغز که مسئول پردازش احساسات میباشند را تحت تاثیر خود قرار دهند.
در بخشهای خاصی از مغز، سلولهای عصبی افراد مبتلا به میسوفونیا دارای myelination بالاتری نسبت به افراد متوسط بوده و این امر میتواند سطح بالاتری از اتصال آنها را افزایش دهد.
محققان پیشنهاد کردهاند؛ سطح بالایی از فعالیت در AIC که درگیر تعامل یا درک عملکرد داخلی بدن بوده به درک متفاوتی از افراد مبتلا به میسوفونیا کمک میکند.
روشهای تشخیص این نوع اختلال
منبع اصلی برای تشخیص اختلالات روانی در ایالات متحده، DSM-5 بوده و از بین نرفته است و این از لحاظ فنی، بدان معنا است که فرد، خود قادر به تشخیص بیماری نیست.
با این وجود، شبکه بین المللی میسوفونیا، شبکه ارائهدهنده خود را گسترش داده و طیف وسیعی از متخصصان، از جمله متخصصان شنوایی، پزشکان و روانپزشکان برای کمک به این بیماران اعلام آمادگی کرده و نسبت به آن علاقهمندند.
این اختلال چگونه باید مدیریت شود؟
افراد مبتلا به میسوفونیا اغلب به دلیل بیماری خود کمتر در جامعه حاضر میشوند زیرا این کار آنها را متحمل مشکلاتی خواهد کرد. اطرافیان آنها نیز اغلب تلفن همراه را از آنها مخفی کرده و به هنگام استفاده آن را بیصدا میکنند، بنابراین اطرافیان این بیماران باید بیشتر ملاحظه کرده و از آنها پشتیبانی نمایند، همواره نزدیکان میتوانند نقش بسیار مهمی را در بهبود فرد با انجام کارهای روحیهبخش داشته باشند و لازم است تا این مسئله را درک کنند که چنین شرایطی ممکن است برای هر کسی پیش آید و عمدی در آن نیست.
Misophonia International، سازمان بینالمللی میسوفونیا به دنبال ارائه اطلاعات مفید در این زمینه و کسانی که تحت تاثیر این شرایط قرار دارند، میباشد، این سازمان در حال برنامهریزی برای انجام آزمایشات گوناگونی بوده تا بتوانند روشهای درمانی بهتری برای این اختلال را کشف نمایند، در آینده مسلما از نتایج آزمایشات بر روی این اختلال بیشتر خواهیم شنید.
Source: http://asanteb.com
سلام.درمان این رفع سودا از سر میباشد و از طب اسلامی اقدام نمایید که خشکی مغز و کم خونی و مزاج سودا از علت وسواس به صداها شده است
سلام منم متاسفانه این بیماری رو دارم الان 3سال میشه وقتی سر سفره میشینم میخوام زار زار گریه کنم اونم با طرز خوردن خانوادم که هیچکدم بلد نیستن دهناشون رو ببندن هر روز بیشتر از بقیه متنفر میشم بخاطره این بیماری همش میخوام تو اتاقم باشم دوس دارم همش همه جا ساکت و اروم باشه اما دریغ از یه دقیقه سکوت تو خونمون اونم با این خانوادم وقتی هم بهشون گفتم چمه خندیدن گفتن داری رو خودت عیب میزاری و دیوونه!!!!
10 ساله ک با شنیدن خروپف تنفس غذا خوردن تکون دادن پا آدامس جوییدن هورت کشیدن خرخر کردن صدای تلویزیون یا آدمایی ک پشت در اتاقم صحبت میکنن آزار میکشم در حدی ک از فشار میخوام گریه کنم یا طرفو جر بدم، گاها احساس آن نرمالی میکردم الان میبینم ی اختلال مزخرف عصبیه
وقتی بابام غذا های ابکی میخوره یا هر غذایی انقدر صداش بلنده که میخوام برم یه جایی دیگه غذا بخورم خیلی اذیت میشم به نظرتون این واقعا میسوفونیا هستش
منم قبلا این مشکل و داشتم ، اینکه کسی درک نمیکنه، بدترین قسمت ماجراست ، همش فک میکردم خانوادم اصلا دوسم ندارن ، و عصبی میشدم ، عصبی بودنم باعث حساسیت بیشترم میشد ، و حساسیت بیشترم باعث عصبانیت بیشتر و این چرخه ادامه داشت تا اینکه ب کوچکترین صدای جویدن از اتاق کناری هم ب گریه میفتادم، برای من کمی درمان شد ، الان اگه صدای جویدن دیگه خیلی بد باشه اذیت میشم یا از صدای آدامس خوردن بعضی افراد مشخص!
پیشنهاد میکنم ولش کنید ، بهش فکر نکنید ، خودتون و سرگرم کنید ، وقتی مشغله داشته باشید دیگه فرصت خودخوری ندارید ، من بعد از دانشگاه رفتن یهو ب خودم اومدم دیدم خیلی وقته با کسی نجنگیدم، روابطم بهتر شده و این خودش باعث شده حساسیتمم کمتر شه ، خودتونو از استرس های شخصیتی دور کنید ، این اتفاق فک میکنم بیشتر در زمان نوجوانی رخ بده ، رابطه مستقیمی هم داره با استرس ، رهاش کنید ، اگه بیشتر مراقبت کنید فقط قوی ترش میکنید ، و باهاتون رشد میکنه ، ذهنتونو درگیر چیز دیگه بکنید ، کار ورزش دانشگاه اینا همش کمکه ، من واقعا اون دوران سخت و پشت سر گذاشتم ، امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.
رها منم همین مشکلو دارم
سلام منم همینطوری ام واحساس میکنم وقتی این کارا رو میکنن یارد چیزی میرفتم که احساس میکنم اونا هم دارن به اون چیزی که بدم میاد فکر میکنن تازه بد بختی اینکه گوشام نسبت به بقیه تیز تره .دیگه اینکه ما آدمهای بدی نیستیم دست خودمون نیست،من حتی اگه کسی وقتی دراز می کشه پاهاشو به هم میزنه بدم میاد،از صدای نفس که دیگه خیلی بدم میاد،میگم وقتی غذا میخورین دهنتان بسته باشه صدای ملچ ملوچ اذیتم میکنه ،بهم میگن تو دیونه ای، زیاد دوس ندارم پیش کسی غدا بخورم،
وای خدای بزرگ من عینا این حساسیتا رو دارم به حدی که دلم میخواد گاهی اوقات گریه کنم!
عمیقا دوست دارم راه درمانش پیدا بشه بخدا خیلی سختمه خیلی عذاب میکشم اکثرا هم درک نمیکنن. الان 10 ساله این مشکل دارم و واقعا امیدوارم راه درمان پیدا بشه چون توی کنکورم بشدت به مشکل خوردم.اونجا که نمیشه به همه ی داوطلبا اولتیماتوم بدی!!!
باسلام منم از افراد مبتلا به این بیماری هستم وقتی اطرافیانم غذا می خورند و یا چای می نوشند ملچ ملوچ می کنند و من به قدری عصبانی میشم که اشکم میخاد در بیاد چند بار به مادرم گفتم که این عادتشو کنار بذاره ولی گوش نمیده تمام فامیلای مامانم این طورین نمی دونم چیکار کنم تا جایی که بتونم از غذا خوردن با دیگران دوری می کنم کاش یه دارویی درمانی پیداشه ممنون
منم
سلام. من از افراد مبتلا به این بیماری هستم ولی خداروشکر حساسیتم فقط به دسته صداهای دهانی هست. بشدت ازاردهندس و متاسفانه کوچیکترین صدای ملچ ملوچی منو به عصبانیت شدید میرسونه. کاش درمانش پیدا بشه هیچکسم منو درک نمیکنه
منم همین مشکل رو دارم ۱۵ساله…هرچی به خانوادم هم میگم تو روخدا غذا میخورین دهنتون روببندین…بابام میگه بدبخت دیوانه ای…۱۵ساله التماس میکنم دریغ ازیه بار دهن بستن موقع غذاخوردن..منم الان ۱۵ساله کسی اینطورغذا بخوره گوشم پنبه میزارم که حتی هیچ صدایی نشنوم