علائم عفونت سینوسی و روش‌های درمان آن

عفونت سینوسی که به عنوان سینوزیت یا رینوسینوزیت نیز نامیده می‌شود، نوعی التهاب بافتی بوده که حفره‌های سینوسی را پوشش می‌دهد. سینوزیت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های تشخیصی در ایالات متحده بوده و سالانه تقریبا 16 درصد از جمعیت بزرگسال را تحت تاثیر قرار خود می‌دهد. سینوس یک سیستم متصل به حفره‌های پر از هوا است که در جمجمه قرار دارد.

عفونت سینوسی و بررسی آن

التهاب سینوس‌ها به وسیله یک ویروس، باکتری، قارچ یا به علت آلرژی ایجاد می‌شود. از علائم اصلی عفونت سینوسی می‌توان به انسداد بینی، تغییر رنگ تخمدان بینی و درد یا فشار صورت اشاره کرد که حدودا 7 روز یا بیشتر باقی می‌مانند.

عفونت سینوسی

مطالب این مقاله شامل موارد زیر می‌گردد:

علائم عفونت سینوسی

انواع عفونت سینوسی

عوارض عفونت سینوسی

حقایق صریح در رابطه با عفونت سینوسی:

سینوس‌ها به طور معمول خالی هستند مگر اینکه یک لایه نازک از مخاط در آن ایجاد شود.

هنگامی که سینوس‌ها ملتهب و متورم می‌شوند، دیگر قادر به تخلیه مخاط نبوده و در نتیجه عفونت سینوسی رخ می‌دهد.

طبیعت اکثر سینوزیت‌ها ویروسی بوده و نیازمند تسکین علائم می‌باشند، نه آنتی بیوتیک.

تنها حدود 0.5 تا 2 درصد از قسمت‌های عفونت سینوسی باکتریایی هستند.

آنتی بیوتیک‌ها فرم اولیه درمان پزشکی برای سینوزیت حاد باکتریایی می‌باشند.

معرفی علائم عفونت سینوسی

عفونت‌های سینوسی به دو دسته حاد یا مزمن طبقه بندی می‌شوند:

عفونت حاد سینوسی مدت کوتاهی به طول می‌انجامد و اغلب مربوط به سرما یا آلرژی است.

عفونت مزمن سینوسی بیش از 3 ماه زمان برده و ممکن است مجددا ایجاد شود.

عفونت‌های سینوسی، چه مزمن و چه حاد، به طور معمول شامل علائم زیر می‌گردند:

مورد اول، درد یا فشار در ناحیه صورت

از علائم رایج سینوزیت می‌توان به درد اشاره کرد. فرد ممکن است درد را در اطراف چشم‌های خود، زیر چشم، در پیشانی و اطراف بینی احساس کند. لازم به ذکر است که فرد ممکن است احساس درد در دندان‌ها نیز داشته باشد. درد سینوس همچنین می‌تواند موجب سردرد شود.

مورد دوم، ترشحات بینی

ترشحات بینی در سینوزیت امری طبیعی بوده و بسیار رخ می‌دهد زیرا غشای مخاطی بینی و سینوس‌ها به هم متصل می‌باشند. ترشحات ممکن است به رنگ سبز، زرد، خونی و شدید یا ضعیف باشند. اگر افراد این نوع از ترشحات را در گلو خود بغلتانند، ممکن است طعم ناخوشایندی در دهانشان ایجاد شده و همچنین در پشت گلو خود احساس خارش نمایند.

مورد سوم، سرفه و گلو درد

وجود ترشحات به مدت طولانی می‌تواند گلو را تحریک کرده و منجر به سرفه شود. این وضعیت خصوصا در خواب بدتر خواهد شد زیرا جریان مایعات در پشت گلو افزایش یافته و می‌تواند سرفه را بدتر کند.

مورد چهارم، گرفتگی بینی

سینوس‌های ملتهب تنفس فرد را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد. به علت تورم و التهاب سینوس‌ها، نفس کشیدن برای فرد بسیار دشوار شده و حس بویایی و چشایی وی را به شدت تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

معرفی انواع عفونت سینوسی

ویروس، باکتری یا آلرژی می‌توانند باعث ایجاد سینوزیت شوند.

نوع اول، سینوزیت ویروسی

علائم سینوزیت ویروسی به صورت سرماخوردگی شامل آبریزش بینی، گلو درد، عطسه، احتقان بینی و سرفه می‌باشند. ترشحات ممکن است روشن و یا اندکی رنگی باشند.

عفونت سینوسی

آنتی بیوتیک‌ها در برابر عفونت ویروسی موثر نخواهند بود. بهترین درمان برای سینوزیت ویروسی این است که علائم را با در نظر گرفتن استراحت بیشتر، نوشیدن مایعات، استفاده از اسپری‌های بینی و مصرف داروهای ضد درد و ضد انعقاد خوراکی، مدیریت نمایید. سینوزیت ناشی از ویروس به طور معمول در عرض 7 تا 10 روز از بین خواهد رفت.  

نوع دوم، سینوزیت باکتریایی

علائم سینوزیت باکتریایی شامل ترشحات بینی به رنگ‌های سبز و زرد می‌باشد. افرادی که به سینوزیت باکتریایی مبتلا هستند درد و فشار بسیاری را در ناحیه صورت تجربه خواهند کرد. 

بدن اکثر افراد مبتلا به سینوزیت باکتریایی حاد به آنتی بیوتیک پاسخ می‌دهند و علائم آن‌ها طی 10 تا 14 روز بهبود خواهد یافت اما باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

نوع سوم، بررسی سینوزیت آلرژیک

سینوزیت به علت آلرژی باعث التهاب شده و منجر به تراکم بینی و تورم غشاء مخاطی می‌شود که این تورم در واقع مانع از تخلیه طبیعی سینوسی خواهد شد. سینوزیت آلرژیک اغلب منجر به سینوزیت مزمن شده و نشانه‌های آن می‌توانند فصلی باشند و یا در تمام طول سال رخ دهند.

علائم سینوزیت آلرژیک شامل موارد زیر می‌شود:

عطسه کردن

خارش در ناحیه بینی، گلو یا چشم

گرفتگی بینی

آبریزش بینی

درمان سینوزیت آلرژیک شامل آنتی هیستامین‌ها و اجتناب از عوامل آلرژی‌زا خواهد بود.

نوع چهارم، سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن منجر به بروز علائم ضعیف‌تر اما طولانی مدت خواهد شد. احتقان بینی و ترشحات شایع‌ترین نشانه‌های سینوزیت مزمن می‌باشند. افراد مبتلا به این نوع از سینوزیت بسیار سرفه می‌کنند و این سرفه‌ها در صبح شدت بیشتری می‌گیرند. افراد مبتلا به پولیپ بینی اغلب این نوع از عفونت را تجربه خواهند کرد.

یکی از راهکارها برای درمان سینوزیت مزمن استفاده از اسپری‌های استروئیدی بینی می‌باشد. همراهان آسان طب؛ بهتر است بدانید علت احتمالی سینوزیت مزمن وجود قارچ است.

معرفی برخی از عوارض عفونت سینوسی

اگرچه در اغلب موارد عفونت سینوسی بدون عارضه است، اما سینوزیت حاد باکتریایی عوارض بالقوه‌ای داشته، به حدی که زندگی فرد را دچار مشکلاتی خواهد کرد.

دیواره‌های سینوس‌ها نازک بوده و رگ‌های خونی و مسیرهای تخلیه لنفاوی را با چشم و بخش‌هایی از سیستم عصبی مرکزی به اشتراک می‌گذارند.

در زیر به برخی از عوارض عفونت سینوسی اشاره خواهیم کرد:

عفونت چشم و بافت‌های اطراف آن

لخته شدن خون در حفره سینوس

مننژیت

آبسه مغزی

عفونت استخوانی

علائم این عوارض که به ندرت نیز رخ می‌دهند به شرح ذیل می‌باشد:

قرمزی یا تورم در چشم یا کاسه چشم

درد به هنگام حرکت دادن چشم

تغییر در دید

افتادگی پلک

حساسیت به نور

تورم پیشانی

سردرد شدید

تب

گیجی و سردرگمی

عدم توانایی حرکت گردن به سمت جلو

عفونت سینوسی

زمان مراجعه به پزشک جهت درمان

فردی که در معرض بروز هر یک از علائم فوق مربوط به سینوزیت قرار گرفت باید به پزشک مراجعه کند و سریعا تحت درمان قرار بگیرد. در اکثر موارد سینوزیت‌ها توسط یک ویروس ایجاد شده و طی 7 تا 10 روز بهبود می‌یابند، اما زمانی که علائم بیش از 10 روز طول کشیده و با گذشت زمان بدتر شوند، افراد باید به پزشک مراجعه نمایند.

آیا شما تاکنون دچار عفونت‌های سینوسی شده‌اید؟ برای رفع آن از چه شیوه‌هایی استفاده کردید؟

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا