داروی پروسیکلیدین Procyclidine و درمان پارکینسون

بیماری پارکینسون نوعی اختلال مغزی محسوب می شود که کم کم و با گذشت زمان کنترل فرد بر روی حرکات عضلاتش از بین می رود. این بیماری در ابتدا از خود نشانه هایی را بروز نمی دهد اما با گذشت زمان علایمی مانند سفتی و خشکی اندام ها، لرزش، عدم تعادل و برخی حرکات کند اعضا مشاهده می شود که تشخیص این بیماری از طریق پزشک و با انجام معاینات خاصی صورت می گیرد. داروی پروسیکلیدین یکی از داروهای مربوط به بیماری پارکینسون می باشد که دارای آنتی موسکارین و آمین نوع ۳ است که از ابتدای درمان با دوز پایین تجویز می شود و کم کم دوز آن افزایش پیدا می کند. از داروی پروسیکلیدین در درمان برخی بیماری های روحی و روانی هم استفاده می شود که ما تصمیم گرفته ایم از مشخصات و عملکرد این دارو در ادامه ی مطلب بیشتر صحبت کنیم.

داروی پروسیکلیدین

مشخصات داروی پروسیکلیدین

داروی پروسیکلیدین (Procyclidine) که با نام های تجاری و اختصاری Kemadrin ،Arpicolin نیز در داروخانه ها و بازارهای دارو به فروش می رسد را در دسته دارویی درمان بیماری های پارکینسونی طبقه بندی می کنند. داروی پروسیکلیدین به خصوص در مراحل ابتدایی پارکینسون و در درمان سفتی و خشکی عضلات بسیار اثربخش است و همچنین به ازدیاد آب بزاق دهان و کاهش لرزش عضلات و اندام ها کمک شایانی می کند. ضمنا از داروی پروسیکلیدین برای از بین بردن برخی اثرات جانبی و ناخواسته داروهای ضد جنون و داروهای دیگر روحی و روانی نیز استفاده می شود. این دارو معمولا به شکل قرص تجویز می شود اما نوع تزریق عضلانی آن هم وجود دارد و بر اساس گزارش مجله پزشکی آسان طب و بر طبق گفته ی متخصصان به طور کلی بهترین زمان مصرف آن ۲ الی ۳ بار در شبانه روز و اندازه ی دوز مجاز مصرفی ۵ الی ۳۰ میلی گرم می باشد که در شرایط خاص و استثنایی این مقدار بنابر تشخیص پزشک معالج قابل ارتقاع تا ۶۰ میلی گرم در روز هم می باشد. قابل توجه است که به دلیل خطرات ناشی از مصرف زیاد این دارو فقط با داشتن نسخه پزشک می توانید داروی پروسیکلیدین را از داروخانه های معتبر تهیه کنید.

چگونگی تأثیر داروی پروسیکلیدین

داروی پروسیکلیدین

اثرات این دارو ظرف مدت ۳۰ دقیقه پس از خوردن آن در بدن ظاهر می شوند و حدودا ۸ الی ۱۲ ساعت بعد از قطع مصرف دارو هم در بدن دوام خواهند داشت. در مواقع خاص و حملات شدید پارکینسونی از نوع تزریقی این دارو استفاده می شود که ظرف ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شروع به تاثیر گذاری می نماید. حتما برای قطع مصرف داروی پروسیکلیدین با پزشکتان مشورت کنید زیرا قطع ناگهانی این دارو موجب بازگشت علایم بیماری و حتی به شکل شدیدتر هم می شود.

عوارض جانبی مصرف داروی پروسیکلیدین

برخی علایم مانند یبوست، اختلالات بینای و خشکی دهان از عوارض معمول و رایج این دارو هستند که با گذشت زمان از مصرف دارو و با تنظیم دوز مصرفی برطرف خواهند شد. ضمنا حالت خواب آلودگی و گیجی، تهوع و استفراغ و ظاهر شدن جوش نیز ممکن است رخ دهد و در صورتی که دچار مشکلات ادراری و لرزش و ارتعاش شدید بدنی شدید سریعا مصرف دارو را قطع و با پزشکتان تماس بگیرید.

نکات احتیاطی مهم در خصوص استفاده از داروی پروسیکلیدین

داروی پروسیکلیدین

حتما اگر به بیماری های زیر مبتلا می باشید قبل از شروع مصرف این دارو با پزشکتان مشورت کنید.

√ در صورت ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی و کبدی.

√ اگر از فشارخون رنج می برید.

√ اگر سابقه ی آب سیاه چشم در خانواده دارید و یا خودتان به آن مبتلا هستید.

√ اگر دچار یبوست و مشکلات غده ی پروستات می باشید.

√ اگر از داروهای دیگری استفاده می کنید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: متاسفانه هنوز مفید بودن این دارو در حاملگی مشخص نیست پس باید با پزشکتان صحبت کنید.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: این دارو در شیر مادر ترشح می شود و امکان دارد روی کودک تاثیر بگذارید.

√ مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: ممنوع است و توصیه نمی شود.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: حتما باید دوز مجاز مصرفی دارو کاهش یابد و به دلیل ایجاد حالت خواب آلودگی باید از کارهای خطرناک مثل رانندگی اجتناب شود.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا