معرفی 10 روش برای جلوگیری از ایجاد عرق پا

معمولا عرق کردن پا مسئله جدی به حساب نمی‌آید و امری عادی محسوب می‌گردد اما زمانی که عرق پا بیش از حد شود ممکن است نشان‌دهنده یک وضعیت خاص به نام هیپرهیدروز باشد. عرق پا می‌تواند منجر به ایجاد مسائل بهداشتی همانند بوی پا و ایجاد برخی از قارچ‌ها شود. در این مقاله قصد داریم عرق پا را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

عرق پا

جلوگیری از ایجاد عرق پا

بر اساس اعلام رسمی انجمن بین‌المللی هیپرتروز می‌توان گفت که هیپرتکوزیس تقریبا 5 درصد از مردم سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است، این دسته از افراد همواره در تلاش هستند بتوانند این مسئله را کاهش دهند اما در اغلب مواقع قادر به انجام نخواهند بود. راه‌های زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به معرفی 10 مورد آن بپردازیم. مردم می‌توانند روش‌های زیر را برای جلوگیری از ایجاد عرق پا استفاده نمایند، از جمله:

√ مورد اول، ایجاد یک صفحه یادداشت: به راحتی خواهید توانست با ایجاد یک صفحه یادداشت بر روی کاغذ و یا دستگاه‌های الکترونیکی خود الگوهایی را دنبال نمایید، در حقیقت می‌توانید مصرف غذاها و میزان عرق پا در زمان‌های گوناگون را یادداشت کرده و به واسطه آن دلایل ایجاد عرق را متوجه شوید و در نهایت برای جلوگیری اقدامات لازم را انجام دهید.

√ مورد دوم، استفاده از جوراب‌های مناسب: در طول ماه‌های گرم سال برای وجود تهویه مناسب پا از جوراب‌های نخی استفاده نمایید، جوراب‌های پشمی بهترین گزینه برای ماه‌های زمستان می‌باشند. برخی از جوراب‌های ورزشی هم وجود دارند که دارای پانل‌های تهویه و یا مواد شیمیایی خاص هستند و می‌توانند تعداد باکتری‌های موجود در پا را کاهش دهند.

√ مورد سوم، استفاده از پودر ضد قارچ: به کارگیری پودر ضد قارچ کمک خواهد کرد که پا خشک و بدون بو بماند، البته این مورد تنها یکی از روش‌ها به حساب می‌آید و کسانی که تمایل به این روش ندارند می‌توانند روش‌های دیگری را انتخاب کنند.

√ مورد چهارم، اعمال موارد ضد پوسیدگی: پاها دارای بیشترین میزان غدد عرقی نسبت به سایر نقاط بدن می‌باشند، در هر پا معمولا تقریبا 125000 غده عرق وجود دارد. دئودورانت ضد عرق یکی از بهترین شیوه‌های درمانی برای جلوگیری از عرق پا می‌باشد، آکادمی پوست ایالات متحده آمریکا توصیه می‌کند که از ضد عرق استفاده شود، این کار قبل از خواب انجام و صبح شسته خواهد شد، البته ابتدا بهتر است این کار به مدت 3 الی 4 شب متوالی صورت گیرد و سپس هر یک الی دو هفته برای یک مرتبه انجام شود.

√ مورد پنجم، استفاده از کفش مناسب: کفش‌هایی که از جنس پلاستیک ساخته می‌شوند موجب خواهند شد جریان هوا به خوبی وارد و خارج نشود، کفش‌های چرم و مناسب می‌توانند تاثیرات زیادی را بر روی جلوگیری از عرق پا داشته باشند. در هنگام خرید کفش توجه داشته باشید که مناسب و اندازه پایتان باشد، در غیر این صورت با خرید کفش‌های تنگ انگشتان پا جمع شده و موجب ایجاد عرق در پا خواهد شد.

√ مورد ششم، هیدراته نگه داشتن پا: مصرف آب زیاد علی‌الخصوص در روزهای گرم به تنظیم درجه حرارت بدن و کاهش احتمال عرق پا کمک خواهد کرد، این مسئله در صورتی که جدی تلقی گردد می‌تواند تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.

چگونه از عرق پا خلاص شویم

عرق پا

به گزارش مجله پزشکی آسان طب بهترین تکنیک‌های پیشگیری از ایجاد عرق پا هم نمی‌توانند به طور کامل موجب ایجاد نشدن چنین حالتی شوند، بنابراین انجام اقدامات زیر می‌تواند تا حد زیادی به بهبود وضعیت کمک نماید:

√ مورد هفتم، شستن پاها: شست و شوی پاها نه تنها موجب پاک شدن عرق و دور شدن باکتری‌ها می‌گردد بلکه پوست را سرد کرده و از ایجاد عرق بیشتر جلوگیری خواهد کرد، بهتر است در طول روز یک الی دو مرتبه این کار را انجام دهید، همچنین می‌توان با استفاده از صابون ضد قارچی و یا اضافه کردن چند قطره اسانس ضد میکروبی همانند روغن درخت چای یا اکالیپتوس چنین کاری را صورت دهید. بعد از اتمام شست و شو با دقت پا را خشک نمایید، در صورت باقی ماندن خیسی می‌توان انتظار رشد باکتری و قارچ‌ها را داشت.

√ مورد هشتم، پوشاندن پاها به وسیله چای سیاه: استفاده از چای سیاه یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از ایجاد عرق پا می‌باشد. تانن‌های موجود در چای می‌تواند منافذ پوست را خنثی کرده و عرق پا را کاهش دهد.

√ مورد نهم، حمل جوراب اضافی برای تعویض: هنگامی که پاهایتان عرق کرد بهتر است همواره همراه خود جوراب داشته باشید، با اینکار می‌توانید مرتب جوراب‌هایتان را تعویض نمایید و بدین ترتیب از عرق پا جلوگیری به عمل آورید.

√ مورد دهم، استفاده از الکل: برای رفع سریع عرق پا بهتر است از الکل بین انگشتان پاهایتان استفاده نمایید، انجام اینکار می‌تواند به سرعت عرق پا را خشک و بوی بد را نیز کاهش دهد. توجه داشته باشید که استفاده زیاد از الکل می‌تواند موجب خشکی بیش از حد پا گردد و به دنبال آن سوزش ایجاد شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که با انجام راهنمایی‌های بالا نتوانستید مانع ایجاد عرق پا شوید بهتر است به دنبال مشاوره‌های پزشکی باشید، یک متخصص طب سوزنی می‌تواند در رابطه با جلوگیری از ایجاد عرق پا موثر واقع شود. ممکن است پزشکان با انجام برخی آزمایش‌ها به سراغ کشف علت اصلی عرق بروند که این مسئله نیز باید توسط خود پزشک تجویز و تحت بررسی قرار گیرد.

درمان‌های پزشکی جهت رفع عرق پا

عرق پا

هنگامی که افراد برای رفع عرق پا به پزشک مراجعه می‌کنند امکان دارد با تجویز یک داروی ضد عرق به نام درایسول و یا داروهای خوراکی همانند آنتی کولینرژیک مواجه شوند. یکی از روش‌های موجود جهت کاهش عرق پا بوتاکس بوده که بیشتر برای مقاصد آرایشی استفاده می‌شود، بر اساس مشاهدات صورت گرفته می‌توان گفت که تاثیرات خوبی داشته است. در مواردی که مشکل موردنظر توسط پزشک شدید تشخیص داده شود امکان دارد سمپاتکتومی انجام گردد، این روش جراحی شامل بریدن اعصاب خاص به منظور قطع سیگنال‌هایی خواهد بود که موجب عرق بیش از حد می‌شوند.

مروری بر روی این مقاله

عرق پا غالبا موجب ایجاد ناراحتی برای افراد مختلف خواهد شد، داروها و روش‌های خانگی زیادی برای جلوگیری از ایجاد آن وجود دارند، رعایت موارد بهداشتی می‌تواند در مدیریت عرق پا تا حد زیادی موثر باشد. در صورتی که درمان عرق پا ناکارآمد باشد پزشکان قادر خواهند بود توصیه‌های قوی‌تری در درمان این پدیده را در نظر بگیرند، اجرای دقیق موارد مطرح شده می‌تواند به شما در حل مشکل کمک نماید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا