طلایی ترین توصیه های سرمایه گذاری
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب چند مورد از توصیه های سرمایه گذاری را برای شما آماده کرده ایم که به پیشرفت شما کمک می کند. اگر در این باره مبتدی هستید نباید از ابتدا گامهای بزرگ بردارید. کم کم شروع کنید تا شکست بزرگی نخورید. سعی کنید میانه رو باشید. نه انقدر ریسک کنید که احتماب بدبخت شدن تان وجود داشته باشد و نه انقدر کم ریسک کنید که مثل لاک پشت پیش بروید.
توصیه های سرمایه گذاری
برای ورود به فضای کسب و کار و سرمایه گذاری ذکر چند نکته و پرسیدن تعدادی سوالات از خودتان بسیار با اهمیت است
معمولا افراد تازه کار با بدو ورود به سرعت نور میخواهند شروع به کسب و کار و سرمایهگذاری فوق سریع کنند غافل از این که این سرعت بالا احتمال برگشت 360 در جه ای را به همراه دارد
به نقل از روابط عمومی موسسه مطالعات و پژوهشهای اقتصاد ایرانیان، امیررضا حسنی، مدیر و تحلیلگر موسسه در یادداشتی به بررسی پیشنیازهای یک سرمایهگذاری مطمئن میپردازد .
متن این یادداشت به شرح زیر است :
چهار پرسش که قبل از سرمایهگذاری باید از خودتان بپرسید
وقتی افراد با مزایای سرمایهگذاری کردن آشنا میشوند، دوست دارند هرچه زودتر وارد دنیای سرمایهگذاری شوند؛ دنیایی که پر است از انتخابهای گوناگون و اصطلاحات ناشناخته .
ما همه روزه با توصیههایی بعضا متناقض درباره بهترین استراتژیهای سرمایهگذاری بمباران میشویم. سرمایهگذاری سودآور، فرصت منحصربهفرد، بهترین موقعیت و … کلیدواژههایی هستند که توجه سرمایهگذاران را به خود جلب میکنند. بدیهی است که باید از کنار هیاهوهای تبلیغاتی بیاساس و بیاهمیت گذر کنیم و تنها بر آنچه واقعا خوب است، متمرکز شویم .
اما حتی اگر یک برنامه سرمایهگذاری داشته باشیم باز هم با فرصتهای جدیدی مواجه میشویم که به نظر هیجانانگیز میآیند و ما را به خود مشغول میکنند .
4 سوال و توصیه های سرمایه گذاری
1- آیا این فرصت سرمایهگذاری با برنامههای کلی من سازگار است؟
این یک سوال کلی اما مهم است. قبل از اینکه پول خود را در یک موقعیت سرمایهگذاری کنید، باید یک برنامه سرمایهگذاری (Investment Plan) داشته باشید که پاسخ روشنی به سوالات زیر بدهد :
– اهداف شما چه چیزهایی هستند؟ برای چه اهدافی سرمایهگذاری میکنید؟
– بازه زمانی سرمایهگذاری شما چقدر است؟( توصیه های سرمایه گذاری )
– چه میزان پول و در چه مقاطع زمانی میتوانید به سرمایهگذاری وارد کنید؟
– برای رسیدن به بازده مورد نظر چه میزان ریسک را میتوانید متقبل شوید؟
– برنامه کلی شما برای تخصیص دادن پول به هر سرمایهگذاری چیست؟
هیچیک از موقعیتهای سرمایهگذاری نباید به تنهایی دیده شود. شما سهم یا واحد مسکونی یا اوراق مشارکت یا … نمیخرید. شما تکهای جدید به سبد و پرتفوی سرمایهگذاری خود اضافه میکنید. یک موقعیت سرمایهگذاری که در نوع خود جذاب به نظر میرسد، ممکن است برای شما تصمیم درستی نباشد، به دلیل اینکه با جنس دیگر اقلام سرمایهگذاری شما سازگار نیست. خلاف آن هم صادق است؛ شاید یک سرمایهگذاری که برای یک نفر خوب نیست، برای یک فرد دیگر عالی باشد .
2- چقدر راجع به سرمایهگذاری موردنظر اطلاعات دارم؟
اگر هیچ سررشتهای از نوع و جنس سرمایهگذاری که قصد دارید انجام دهید ندارید، از فکر آن منصرف شوید. دلایل متعددی برای این اصل وجود دارد. مهمترین دلیل هم این است که اگر ندانید یک وسیله یا دستگاه چگونه کار میکند، جوابهایی که به پرسش اول می دهید کامل و درست نخواهد بود .
چگونه میتوان ارزیابی درستی از یک موقعیت سرمایهگذاری داشت، وقتی نمیدانیم ساز و کار آن چیست و چطور کار میکند؟( توصیه های سرمایه گذاری )
معمولا موقعیتهای بد سرمایهگذاری نصیب افرادی میشود که فکر میکنند یک بیزنس خوب به قدری باید پیچیده باشد که از سطح درک یک انسان متوسط فراتر رود! بهترین استراتژیهای سرمایهگذاری ساده هستند .
سرمایهگذاری هم مانند علوم دیگر نیاز به آموزشهای اولیه دارد. اگر به تازگی وارد دنیای سرمایهگذاری شدهاید، لازم است کمی درباره انتخابهای مختلف و ساز و کار آنها آموزش ببینید تا با الفبای اولیه استراتژیها آشنا شوید. اما این اصل را فراموش نکنید که وقتی در مورد کسب و کاری هیچ گونه اطلاعاتی ندارید، ریسک سرمایهگذاری در آن بسیار بالاست .
3- هزینههای آن چقدر است؟
ورود به هر آیتم سرمایهگذاری یا در مواردی خروج از آن، دربردارنده هزینههایی برای سرمایهگذار است. هزینههایی از قبیل کارگزاری، مالیاتها و … که لازم است قبل از اقدام به سرمایهگذاری، اطلاعات خود را در مورد آنها کامل کنید .
هزینهها را تا جایی که میتوانید شفاف کنید و یادتان باشد همیشه سودها محتمل هستند، اما هزینهها قطعیاند .
4- راه خروج از آن کدام است؟
سرمایهگذاران موفق کسانی هستند که یک برنامه سرمایهگذاری سنجیده و حسابشده طراحی میکنند و در های بازار به برنامه خود متعهد میمانند. این سرمایهگذاران دید بلندمدت دارند و اینگونه نیست که با تغییر شرایط و پیشبینیها، نظر و عملکرد آنها هم دائما تغییر کند .( توصیه های سرمایه گذاری )
اما قطعا در دنیای واقعی همه تصمیمهای شما بهترین نیستند، بنابراین در امر سرمایهگذاری باید به خوبی بدانید که وقتی نظرتان تغییر کرد، چگونه باید عمل کنید. سناریوی خروج جزئی اساسی در یک سرمایهگذاری است .
شما باید بتوانید از هر موقعیت سرمایهگذاری – به تناسب نوع آن – با صرف کمترین هزینه و زمان خارج شوید. برخی موقعیتهای سرمایهگذاری به گونهای است که شما نمیتوانید قبل از طی مدت زمان ویژه سرمایه خود را از آن خارج کنید، بنابراین لازم است پیش از وارد شدن به هر کسبوکاری ابتدا در خروجی را بلد باشید .
شما در سرمایهگذاری تنها برای میزان مشخصی سرمایه تصمیم نمیگیرید، بلکه همزمان برای انرژیها و تلاشها و صرف زمانهایی تصمیم میگیرید که حاصل جمع آنها سرمایهای است که در دست دارید و به همین دلیل، آموزش و مشاوره با افراد باتجربه اهمیتی دوچندان پیدا میکند .
ادامه توصیه های سرمایه گذاری
به هر میزان که اطلاعات بیشتری داشته باشید، تصمیمهای بهتری خواهید گرفت. در این راستا موسسه مطالعات و پژوهشهای اقتصاد ایرانیان به دنبال حمایت اطلاعاتی از سرمایهگذاران با ارائه آموزشهای باکیفیت و مشاورههای مبتنی بر تجربه است.
پیتر لینچ (Peter Lynch) یکی از مدیران افسانهای وال استریت است که استراتژی «سهامی را بخرید که میشناسید» وی شهرت زیادی دارد او پس از تحصیل در Boston College و مدرسه بازرگانی Wharton در آمریکا به مدت 13 سال مدیریت یک صندوق سرمایهگذاری مشترک معروف به نامMagellan در شرکتFidelity را بر عهده داشت و توانست بازده خیرهکننده سالانه 29 درصد را کسب کند.( توصیه های سرمایه گذاری ) او در کتاب مشهور خود با عنوان «One Up on Wall Street» ضمن توصیف استراتژیهای سرمایهگذاری خود به سرمایهگذاران پیش از تصمیم به سرمایهگذاری در بازار سهام، تستی با عنوان تست آینه را پیشنهاد میکند. وی سپس لیستی از توصیهها ارائه میکند که لازم است سرمایهگذاران آنها را همواره به خاطر بسپارند. تست آینه: هر فردی قبل از آنکه تصمیم به سرمایهگذاری در بازار سهام بگیرد باید در برابر آینه بایستد و به سه سوال زیر صادقانه پاسخ دهد:
آیا من مالک خانهای که در آن زندگی میکنم هستم؟ قبل از آنکه شما وارد حوزه سرمایهگذاری در بورس شوید، ( توصیه های سرمایه گذاری ) واجب است خانهای برای خود تهیه کنید. سرمایهگذاری در خانهای که در آن زندگی میکنید پیش از ورود به بورس، یک سرمایهگذاری خوب است که تقریبا هر کس قبل از هر سرمایهگذار دیگر باید به فکر آن باشد.
آیا به پولی که قصد سرمایهگذاری آن را دارم نیاز مبرم دارم؟ هزاران فرمول و روش برای تعیین میزانی از داراییهایتان که باید وارد بازار سهام کنید وجود دارد. اما یک قاعده سرانگشتی اما موثر این است که تنها بخشی از پولتان را وارد بازار سهام کنید که تحمل از دست رفتن آن را دارید بدون آنکه خلل جدی به زندگی روزمرهتان وارد شود.
آیا ویژگیها و خصوصیات لازم برای موفقیت را دارم؟ این در واقع مهمترین سوال پیشروی شما است. لیست خصوصیات یک سرمایهگذاری موفق شامل صبر، اعتماد به نفس، داشتن شهود قوی، قدرت تحمل درد، داشتن ذهنی باز، پشتکار، حوصله،
انعطاف پذیری، توانایی پذیرش اشتباهات و همینطور قدرت نادیده گرفتن ترس و وحشت عمومی در بازار است.
در صورتی که پاسخ شما به سه سوال بالا مثبت است و تصمیم به سرمایهگذاری در بورس دارید پنترلینچ توصیههای زیر را برای شما مطرح میکند:
1-روزی از روزها شاید در ماه بعد یا طی سال آینده یا سه سال آینده، بازار سقوط شدیدی را تجربه خواهد کرد. پس برای آن آماده باشید!
2- سقوطهای شدید بازار فرصت ایده آلی برای خرید سهام شرکتهای مورد علاقهتان هستند.
3- سرمایهگذاری در سهام میتواند سود چشمگیری به ارمغان آورد. ( توصیه های سرمایه گذاری )
4-سرمایهگذاری در سهام میتواند زیان چشمگیری به ارمغان آورد.
5-برای کسب سودآوری بالا لازم نیست همیشه یا حتی بیشتر اوقات پیشبینی شما درست از آب دربیاید.
6-شما میتوانید با کسب بازده 20 تا 30 درصدی اما به طور مستمر به طرز شگفت آوری ثروتمند شوید.
7-قیمت سهام شرکتها در بیشتر مواقع در خلاف جهت ارزش ذاتی آنها حرکت میکند اما همواره در درازمدت به ارزش ذاتی آنها همگرا میشود.
8-اینکه سهام یک شرکت عملکرد بدی داشته و قیمت آن سقوط کرده به این معنا نیست که نمی تواند در آینده سقوط بیشتری را تجربه کند.
9-افزایش قیمت سهامی که شما خریدهاید لزوما به معنای درست بودن تحلیلهای شما نیست!
10-اگر یک سهام موفق را در سبد خود نداشته باشید چیزی را از دست ندادهاید؛ حتی اگر قیمت آن ده برابر شود. اما یک سهم بد میتواند شما را به خاک سیاه بنشاند!
11- یک سهم نمی داند که شما مالک آن هستید!
12-آنقدر شیفته یک سهم موفق نشوید که دلیل موفقیتش را به فراموشی بسپارید.
13-با از ریشه کندن گلها و آب دادن به خارها (فروش زودهنگام سهام با ارزش سبد خود و نگه داشتن سهام بی ارزش) انتظار موفقیت نداشته باشید.
14- اگر مطمئن نیستید بتوانید عملکردی بهتر از عملکرد بازار داشته باشید پولتان را در یک صندوق مشترک بگذارید و خیال خودتان را راحت کنید!
15-در بازار سهام همیشه چیزی هست که باید در مورد آن نگران بود.
16- ذهن خود را بر روی ایدههای جدید باز نگاه دارید.
17- لازم نیست تکتک سهام پربازده بازار را داشته باشید. من بسیاری از سهام پر سود را در سبد خود نداشتم و در عین حال همواره عملکردی بالاتر از عملکرد بازار داشتهام.