داروی فوروزماید Furosemide داروی ادرارآور

داروی فوروزماید یک داروی ادرار آور هست و از جذب شدن زیاد نمک در بدن جلوگیری می کند. بسیاری از افراد از این خاصیت دفع ادرار داروی فوروزماید برای لاغری نیز استفاده  می کنند ! پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که برای کسب اطلاعات بیشتر از داروی فوروزماید با ما در ادامه ی این مطلب همراه باشید.

 

مشخصات داروی فوروزماید

داروی فوروزماید

داروی فوروزماید Furosemide با نام های اختصاری و تجارتی Lasix, FruSol, Froo. در بازار و داروخانه ها در دسترس عموم قرار دارد. داروی فوروزماید جزو طبقه بندی دارویی ادرارآور و ضد فشار خون قرار می گیرد. بد نیست بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز داروی فوروزماید کم می باشد و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز اندک است. برای مصرف داروی فوروزماید باید حتما نسخه دکتر داشته باشید و در صورت تجویز پزشک استفاده برای عموم بلامانع است. این داروی بسیار مؤثر و قوی ادرارآور برای درمان ادما که بواسطه نارسایی قلبی ایجاد می شود. مورد استفاده قرار می یرد. همچنین در درمان بیماری های ریوی، کبدی و کلیوی مؤثر است. مخصوصا افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند و بدنشان به دیگر به ادرارآور پاسخ مثبت نمی دهد، می توانند از این دارو استفاده نمایند. اداروی فوروزمایدبه شکل قرص، محلول، آمپول در داروخانه ها موجود می باشد. شایان ذکر است که بهترین  زمان مصرف دارو یک بار در روز معمولا هنگام صبح یا حداکثر ۴ تا ۶ ساعت یک بار است و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۲۰ تا ۸۰ میلی گرم در روز اعلام شده است ضمنا اگر برای درمان نارسایی کلیوی از آن استفاده شود می توان این مقدار را به ۲ گرم در روز افزایش داد.

 

چگونگی تأثیر داروی فوروزماید

داروی فوروزماید

اثرات نوع خوراکی دارو، ظرف یک ساعت و اثرات نوع تزریقی آن ظرف ۵ دقیقه پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۶ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. رژیم غذایی خاص، هنگام مصرف دارو بدین صورت است که چون مصرف این دارو موجب کاهش میزان پتاسیم بدن می گردد، لذا خوردن سبزیجات و میوه های تازه دارای پتاسیم مانند موز و گوجه فرنگی ضرورت دارد. یادتان باشد که  این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمنا از تابش نور محافظت گردد.هرگز مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید. زیرا ممکن است موجب عود مجدد علائم بیماری گردد. اما اگر دچار ظاهر شدن جوش و ارتعاش بدن گشتید، سریعا مصرف دارو را قطع کرده و تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

 

عوارض جانبی مصرف داروی فوروزماید

داروی فوروزماید

از عوارض معمول مصرف داروی فوروزماید می توان به سرگیجه و تهوع و ضعف و خواب آلودگی اشاره نمود. ضمنا انقباض عضلات سردرد نیز ممکن است حادث شوند که بیشتر در نتیجه بهم خوردن توازن بین آب و نمک های بدن می باشند. همچنین اگر از دوز بالای این دارو استفاده شود، زنگ زدن گوش ها نیز ممکن است بوجود آید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به دردها و امراض زیر مبتلا هستید، قبل از مصرف این دارو، حتما با پزشک معالجه خود مشورت نماید.  اگر درد مزمن کبدی دارید و یا به بیماری نقرس مبتلا می باشید. اگر قبلا نسبت به این دارو و یا دیگر سولفونامیدها، حساسیت داشته اید. اگر مشکلات پروستات دار ید ویا بیماری دیاہت ( قند خون) دچار هستید. اگر از داروهای ملین استفاده می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله: چو نا مفید ہود  این دارو در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود، مصرف دارو برای زنان شیرده چون وارد گردش خون و شیر مادر می شود و امکان دارد که  روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو، ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال باکاهش دوز مصرفی دارو، بهتر است.  مصرف در افراد بالای ۶۰ سال استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است  موجب تهی سازی بدن از نمک هایی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم گردد.

 

منبع:https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا