داروی دی پیریدامول Dipyridamole ضد لختگی خون
داروی دی پیریدامول به تجویز پزشک برای برخی افراد به منظور ضدلختگی خون مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب از سایت آسان طب برای شما از خصوصیات و عوارض داروی دی پیریدامول به طور مفصل صحبت می کنیم. اگر قصد مصرف این دارو را دارید با ما در این متن همراه باشید.
مشخصات داروی دی پیریدامول
داروی دی پیریدامول (Dipyridamole) با نام اختصاری و تجاری Persantin در بازار و داروخانه ها به فروش می رسد و به دست متقاضیان قرار می گیرد.داروی دی پیریدامول در طبقه بندی دارویی جزو داروی ضد لختگی خون قرار می گیرد و بد نیست بدانید میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم میباشد . برای تهیه داروی دی پیریدامول احتیاج به نسخه پزشک است و فقط با نسخه پزشک استفاده از آن بلامانع است. این دارو در ابتدا نام داروی ضدآنژین مورد استفاده قرار می گرفت. اما اکنون برای درمان لختگی خون در رگ ها را استفاده می شود . ضمنا برای افرادی که دچار حمله قلبی شده اند و یا کسانی که عمل جراحی دریچه قلب، انجام داده اند، مؤثر است. داروی دی پیریدامول معمولا همراه داروهای دیگری مانند آسپرین یا وارفا رین مصرف میگردد. داروی دی پیریدامول یه شکل قرص، کپسول، کپسول های mR، تزریقی (فقط برای تشخیص بیماری و طبی) در دسترس مردم قرار دارد. بهترین زمان مصرف دارو اگر قرص، کپسول، محلول باشد (۳ تا ۴ بار در روز، ۱ ساعت قبل از غذا)، اگر کپسول های MF باشد (2 بار در روز همراه با غذا) . بهتر است بدانید اندازه دوز مجاز مصرفی دارو ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم در روز است.
چگونگی تاثیر داروی دی پیریدامول
برخی اثرات این دارو ظرف ۱ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. اما اثرات کامل شفابخش این دارو، ممکن است ۲ تا ۳ هفته پس از شروع درمان با دارو، در بدن فعال هستند و دوام خواهند داشت. این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس اطفال نگهداری شود. ضمنا از تابش نور، محافظت گردد. برای قطع این دارو توجه داشته باشید که مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است به لختگی غیر عادی خون، منجر گردد. اما اگر دچار عوارض شدیدی مانند ظاهر شدن جوش در بدن، گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
عوارض جانبی مصرف داروی دی پیریدامول
از عوارض معمول مصرف این دارو، می توان به سرگیجه، سردرد، حالت غش و عوارض گوارشی مانند تهوع و اسهال اشاره نمود. در صورت شدید بودن این عوارضی، با پزشک مشورت نماید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو: اگر به دردها و امراض زیر مبتلا هستید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید: * اگر میزان فشار خونتان پایین است. * اگر از بیماری میگرن، رنج می برید. * اگر دچار بیماری آنژین، هستید. * اگر به تازگی دچار حمله قلبی شده اید. * اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی، ثابت نشده است، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است اینگونه زنان، با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد. مصرف برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.
منبع: https://mag.asanteb.com