داروی لوودوپا Levodopa درمان کننده پارکینسون

احتمالا برای شما پیش آمده است که فردی دچار بیماری پارکینسون را دیده و متوجه کندی و عجیب بودن حرکات عضلات در این افراد شده اید. پارکینسون از کمبود یا نبود دوپامین در مغز ناشی شده و داروی لوودوپا مانع از این عمل گشته و به کمک این دارو, دوپامین در مغز ترشح و موجب بهبودی این بیماران می شود. تسکین علایم و بهبود کنترل عضلات بیماری پارکینسون از اثرات ثمر بخش مصرف داروی لوودوپا برای بیماران می باشد. ما تلاش بر این امر داریم که در این مطلب شما عزیزان را با مشخصات و تاثیر داروی لوودوپا در بیماران پارکینسونی بیشتر آشنا کنیم.

 

مشخصات داروی لوودوپا

داروی لوودوپا
داروی لوودوپا (Levodopa) که تنها با همین نام اختصاری و تجارتی در بازار موجود می باشد در علم پزشکی و داروسازی در طبقه بندی داروی درمان بیماری پارکینسون جای داده می شود. بنا به نظر محققان و پزشکان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم اعلام شده است و همچنین در صورت تشخیص پزشک شما برای تهیه این دارو از داروخانه ها حتما به نسخه احتیاج دارید و در آن صورت استفاده از این دارو بلامانع می باشد. 

همانطور که از ابتدای متن عرض کردم این دارو برای درمان بیماری پارکینسون به تنهایی یا در ترکیب با کاربی برای سهل کردن حرکات و رفع کندی عضلات مصرف می شود. مصرف این دارو تنها به شکل قرص، کپسول امکان پذیر بوده و طبق نظر پزشکان بهترین زمان مصرف دارو ۳ تا ۶ بار در روز، همراه با غذا یا شیر و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در ابتدا ۱۲۵ تا ۵۰۰ میلی گرم و سپس برای رسیدن به اثرات کامل و مفید، این مقدار باید افزایش یابد.

 

چگونگی تأثیر داروی لوودوپاداروی لوودوپا

 

همراهان عزیز آسان طب: اثرات این دارو، ظرف 2 ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر و این اثرات مدت ۲ تا ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن باقی خواهند ماند. جالب است که بدانید داروی لوودوپا از طریق روده کوچک به سرعت جذب شده و البته جذب آن به سرعت تخلیه معده و ph محتویات آن بستگی دارد. بعد از گذشت 2 ساعت بیشترین غلظت را در خون داشته و 2/3 آن در کبد متابولیزه میشود و در نهایت با ادرار دفع می گردد. همانند تماتی داروها حتما این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمنا از تابش نور محافظت گردد.

جای دارد که این نکته را متذکر شوم که در صورتی که احساس بهبودی کردید هرگز مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است به بدتر شدن بیماری منجر گردد. اما اگر دچار ارتعاش بدن گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید. 

عوارض جانبی مصرف داروی لوودوپا

داروی لوودوپا

عوارض مصرف این دارو ارتباط تنگاتنگ با میزان دوز مصرفی دارو دارند. در ابتدای درمان با دارو چون میزان دوز مصرفی پایین است ممکن است عوارضی مانند اختلالات گوارشی، تکان های غیر طبیعی، ارتعاش و اضطراب در حد بسیار خفیف ظاهر شوند. ضمنا در صورت مصرف دوز بالای دارو عوارضی مانند سرگیجه، غش، گیجی و رویاپردازی، حادث می شوند.

 

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی لوودوپا

داروی لوودوپا

اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا می باشید قبل از مصرف این دارو حتما پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.

اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی دچار می باشید یا مشکلات قلبی دارید. و اگر به بیماری های ریوی نظیر آسم یا برونشیت مبتلا می باشید.

اگر بیماری آب سیاه چشم یا غده تیروئید شما بیش از حد فعال است. و اگر به بیماری دیابت دچار شده اند و یا زخم گوارشی دارید.

اگر به بیماریهای شدید روانی مبتلا هستید و یا داروهای دیگری را مصرف می کنید.

مصرف دارو برای زنان حامله و شیرده مورد احتیاج نمی باشد.

 مصرف دارو برای کودکان و اطفال معمولا کاربردی ندارد.

مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.

داروی لوودوپا را همراه با الکل مصرف نکنید.

این دارو باعث خواب آلودگی در طی فعالیت های روزانه می شود.

مصرف همزمان با آمانتادین، بنزودیازپین، یا تری هگزی فنیدیل ممکن است اثربخشی لوودوپا را افزایش دهد.

پرش پلک ها و پرش عضلات ممکن است از عوارض استفاده بیش از دوز مجاز دارو باشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا