داروی لیزینوپریل Lisinopri ضد فشارخون

داروی لیزینوپریل به دسته داروهای مهار کننده آنزیم های تبدیل کننده آنژیوتانسین 1 به 2 متعلق بوده که از آن در درمان بسیاری از مشکلات مثل فشار خون بالا و نارسایی تحتقانی قلب( گشاد کننده عروق) و انفارکتوس حاد میوکارد( سکته قلب) استفاده می شود. شایان ذکر است که نارسایی قلب به حالتی گفته می شود که قلب در آن از کار طبیعی خود عاجز و قادر به ایجاد جریان خون طبیعی در بدن نمی باشد. خاصیت محافظت کنندگی این دارو بر روی قلب مانع از پیشرفت این نارسایی خواهد شد. در این مطلب ما تلاش بر این امر داریم که از مشخصات داروی لیزینوپریل و چگونگی تاثیرات آن در بدن صحبت کنیم.

مشخصات داروی لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل
داروی لیزینوپریل Lisinopri با نام تجارتی و اختصاری Zestril, Carace  در بازار و داروخانه ها و در دسترس مصرف کنندگان آن قرار داشته و طبق گفته ی من در مقدمه از نظر پزشکی این دارو در طبقه بندی داروسازی جزو داروی ضد فشار خون و درمان نارسایی قلبی جای می گیرد. بنا به تایید پزشکان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم اعلام شده به همین منظور فرد مصرف کننده برای تهیه داروی لیزینوپریل از داروخانه حتما احتیاج به نسخه پزشک دارد و در صورت تجویز پزشک این دارو  قابل استفاده برای عموم می باشد.

یاداور می شویم که این دارو برای درمان فشار خون بالا و همچنین درمان نارسایی قلبی، از طریق آرامش بخشیدن به عضلات دیواره رگ های خونی، موجب باز شدن رگها گشته و در نتیجه سبب تسهیل جریان خون می شود و بدین ترتیب میزان فشار خون را پایین می آورد و اثر حفاظتی در برابر نارسایی قلبی نیز دارد. ضمنا برای افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، نیز کاربرد دارد. گاهی اوقات برای جلوگیری از آسیب های کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت، نیز تجویز می شود. شایان ذکر است که داروی لیزینوپریل تنها به شکل قرص و طبق نظر پزشکان خوردن آن روزی یک بار تایید شده است. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در درمان فشار خون بالا (ابتدا ۲/۵ میلی گرم و سپس این مقدار به ۴۰ میلی گرم قابل افزایش است)، همچنین در درمان نارسایی قلبی (در آغاز ۲/۵ میلی گرم و سپس به مقدار ۲۰ میلی گرم افزایش می یابد).

چگونگی تأثیرداروی لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل

برخی اثرات این دارو ظرف ۱ تا ۲ ساعت پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند، اما اثرات مفید و کامل دارو، ممکن است تا چندین هفته احساس نشوند ضمنا اثرات این دارو مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. با ورود این دارو به بدن مانع از تولید مبدل آنژیوتانسین در بدن شده و بدین طریق باعث گشادی عروق و کاهش فشار خون می شود. این دارو نیز مانند بسیاری از داروهای دیگر باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود و هرگز مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا قطع مصرف دارو، ممکن است به بدتر شدن بیماری منجر گردد. اما اگر دچار عوارض شدیدی مانند تورم بدن گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

عوارض جانبی مصرف داروی لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل

سرگیجه در هنگام ایستادن، تهوع و استفراغ، از جمله عوارض معمول مصرف دارو می باشند. ضمنا سرفه خشک مداوم نیز ممکن است حادث شود، که با کم کردن دوز مصرفی دارو، برطرف خواهد شد. ضمنا اگر دچار ظاهر شدن جوش، خارش پوست، غش، آب ریزش بینی، زخم گلو، درد قفسه سینه و ارتعاش بدن گشنید پزشک را در جریان قرار دهید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی لیزینوپریل

داروی لیزینوپریل

اگر به دردها و امراض زیر مبتلا م یباشید، حتما قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید.

اگر مشکلات مزمن کلیوی دارید و یا از حساسیت های شدید، رنج می برید.

اگر بیماری حاد مفاصل دارید و یا در حال رژیم مبتنی بر کاهش میزان سدیم بدن می باشید.

اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید.

مصرف دارو برای زنان حامله و شیرده مجاز نمی باشد. در زنان باردار این دارو موجب نقص در رشد نوزاد و در زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح میشود و ممکن است روی بچه تأثیر منفی بگذارد. در نهایت اما پیشنهاد ما به شما این است که با پزشک معالج خود مشورت کنید تا بهترین تشخیص را با توجه به وضعیت شما انجام دهد.

مصرف دارو برای بچه ها و اطفال معمولا مجاز نمی باشد و توصیه نمی شود.

مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو، ضروری می باشد و چون دارو می تواند موجب سرگیجه و حالت غش گردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که به کارهای مخاطره آمیز اشتغال دارند، باید در هنگام مصرف این دارو، از فعالیتهای مربوطه دست بکشند.

نکته: کنترل منظم میزان پتاسیم خون و تعداد گلبول های سفید موجود در خون در طی مدت درمان با این دارو ضروری می باشد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا