قرص کلشی سین Colchicine ضد نقرس
بیماری نقرس که بعضی افراد از آن به نام بیماری پولدارها یاد می کنند بسیار دردناک است و برای درمان این بیماری پزشکان در برخی موارد قرص کلشی سین را تجویز می کنند. اگر از این بیماری رنج می برید به شما توصیه می شود که این مطلب از سایت آسان طب را با دقت بخوانید. همراه ما باشید عزیزان.
مشخصات قرص کلشی سین
قرص کلشی سین Colchicine نام تجاری و اختصاری ندارد و با همین نام در بازار و داروخانه ها موجود می باشد قرص کلشی سین داروی درمان بیماری نقرس است و بد نیست بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو بسیار زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم می باشد. برای مصرف قرص کلشی سین احتیاج به نسخه پزشک است و در صورت تجویز پزشک استفاده از آن برای عموم بلامانع می باشد. قرص کلشی سین برای درمان بیماری نقرس و آرتریت نقرس حاد مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن از قرص کلشی سین در کاهش درد و التهاب مفاصل و تسکین آنها نیز استفاده می شود. اگر این دارو هنگام بروز اولین علائم بیماری نقرس، استفاده شود، بیشترین مقدار اثر را خواهد داشت. ضمنا قرص کلشی سین در طول اولین ماه های استفاده درمان بیماری نقرس، باید همراه با داروهای دیگر ضد نقرس مانند آلپوریونول و پروبنساید، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین از قرص کلشی سین برای درمان نوعی بیماری معروف به تب مدیترانه ای نیز استفاده می شود. این داو تنها به شکل قرص قابل استفاده است. بهترین زمان استفاده از قرص کلشی سین برای پیشگیری از نقرس 2 تا 3 بار در روز و برای التیام حملات حاد نقرس هر 2 تا 3 ساعت یک بار می باشد. مقدار دوز مصرفی مجاز دارو در پیشگیری از نقرس 1 تا 1/5 میلیگرم در روز است و اگر برای درمان نقرس استفاده شود ابتدا 0.5 میلی گرم و بعدا 1 میلی گرم در روز می باشد.
چگونگی تاثیرات دارو
اثرات جلوگیری و پیشگیری از بیماری نقرس قرص کلشی سین ، ظرف چندین روز پس از شروع درمان با دارو، معلوم خواهند شد. در ضمن این اثرات مدت 2 ساعت پس از فقطع مصرف هر دوز دارو، 6 تا 24 ساعت پس از شروع درمان با دارو معلوم خواهند شد. ضمنا این اثرات مدت 2 ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. طبق نظر چزشک بهتر است برنامه غذایی خاصی را نیز در طول درمان با این دارو استفاده کنید. این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس بچه ها، نگهداری شود. ضمنا از تابش نور، محافظت گردد. اگر از این دارو برای درمان بیماری نقرس حاد، استفاده میشود. به محض اینکه دچار اسهال یا شکم درد گشتید مصرف دارو را قطع کنید.
عوارض جانبی مصرف قرص کلشی سین
از عوارض نرمال و معمول مصرف این دارو می توان به تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد اشاره کرد. در ضمن خیلی به ندرت ممکن است عوارضی مانند کرختی و بی حسی، خونریزی غیر طبیعی و ظاهر شدن لکه های جوش، اتفاق بیوفتد. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو: اگر به دردها و بیماری های زیر مبتلا هستید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان بگذارید. اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی دچار می باشید.اگر از بیماریها ی مزمن قلبی رنج می برید. اگر به بیماری خونی مبتلا هستید. اگر دچاار زخم معده می باشید. اگر روده ملتهب مزمن و یا شدید رنج می برید.اگر همراه با این دارو داروهای دیگر برای بیماری های دیگر استفاده می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله اغلب مجاز نمی باشد. زیرا ممکن است موجب نقص در رشد نوزاد گردد. مصرف دارو برای زنان شیرده به دلیل اینکه دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد،به همین دلیل بهتر است با پزشک مشورت شود . مصرف دارو برای بچه ها مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال احتمال وقوع عوارض می باشد. لذا کاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال: استفاده طولانی مدت از این دارو، ممکن است ریزش مو، ظاهر شدن جوش، مور مور شدن دست و پا، بیماری های خونی ایجاد گردد. کنترل منظم خون در طول درمان با این دارو ضروری می باشد.
منبع:https://mag.asanteb.com