آموزش تنفس مصنوعی نوزاد زیر یک سال
تنفس مصنوعی نوزاد برای جلوگیری از خفگی او الزامی است . مجاری تنفسی امکان دارد به علل مختلف از قبیل پریدن جسم خارجی به حلق، غرق شدن، در معرض دود غلیظ قرار گرفتن، عفونت جدی ریوی یا شوک الکتریکی بسته شوند. در چنین موارد تنفس نوزاد به سرعت باز نمی گردد و کودک از کمبود اکسیژن رنج می برد و احتمالا دچار صدمه مغزی می شود. اگر کمبود اکسیژن برای چند دقیقه طول بکشد ، ضربان قلب او قطع می شود و نیاز به احیای قلبی پیدا می کند.

آموزش تنفس مصنوعی نوزاد
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب آموزش تنفس مصنوعی نوزاد را تقدیم تان می کنیم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.
تنفس مصنوعی نوزاد زیر یک سال و خفگی اش
1-برای شروع تنفس مصنوعی نوزاد ، اگر کودک بیهوش نیست . یک دستتان را زیر بدن او ببرید و سر و گردنش را نگه دارید . با دست دیگر آرواره او را بین شست و انگشتان دیگر بگیرید و آرنج را روی شکم او بگذارید .
2- طوری که صورت بچه رو به پائین و بدنش پایین تر از شکمش باشد او را سرازیر کنید . شکم او را با دست دیگرتان که روی رانتان تکیه داده اید نگه دارید .
3- با پاشنه یک دستتان ضربات سریعی به وسط پشت کودک و در فاصله بین شانه ها بزنید .
4- در تنفس مصنوعی نوزاد ، اگر شیئی با این ضربات بیرون نیامد کودک را به پشت برگردانید . مراقب باشید که سر کودک پایین تر از پاهایش قرار بگیرد . انگشت اشاره و میانی خود را روی انتهای استخوان جناغ بگذارید و چهار بار به سرعت فشار بدهید طوری که یکی دو سانت فرو برود .

5- اگر تنفس کودک برقرار نشد یا بیهوش شد ، کسی را به کمک بخواهید و به کودک تنفس مصنوعی بدهید . ابتدا زبان کودک و آرواره ی پائین را بکشید ببینید جسم در انتهای گلوگیر نکرده ، اگر چیزی دیدی ، انگشت کوچک خود را داخل گونه هایش و به انتهای گلو ببرید و جسم را بیرون بیاورید . (اگر چیزی نمی بینید دستتان را داخل دهان نبرید چون ممکن است بیشتر باعث انسداد مجرای تنفس شوید . )
6- اینک با پائین کشیدن چانه کودک ، تنفس مصنوعی را شروع کنید . پیشانی او را عقب بکشید .
7- اگر کودک هنوز نفس نمی کشد ، سرتان را عقب بکشید ، چانه او را کاملا پایین بیاورید و با دهانتان بینی و دهان او را کاملا بپوشانید و هر یک و نیم ثانیه یک بار به او تنفس بدهید ، طوری که قفسه سینه او بالا بیاید .
8- اگر هوا وارد ریه ها نشد ، یعنی که مجاری تنفس هنوز بسته است . به گزارش آسان طب دوباره از مرحله 3 شروع کنید و تا مرحله ی 7 ادامه بدهید تا وقتی برسد که کودک سرفه کند ، نفس بکشد ، گریه کتد ویا کمک از راه برسد .
بیشتر بدانید : آموزش تنفس مصنوعی کودکان بالای یک سال

تنفس مصنوعی نوزاد و کودکان مساله مهمی است که اگر به ان توجه نشود مشکلات زیادی را ایجاد میکند و حتی ممکن است سلامت انها را به خطر بیندازد.
سعی کنید تا میتوانید در این باره اطلاعاتی کسب کنید و در مواقع ضروری عکس العمل درست نشان دهید.
منبع :
asanteb.com