تصادفات جاده ای دلایل و پیشگیری از حوادث

تصادفات جاده ای و مرگ روزانه تعداد کثیری از افراد! در طول هر 24 ساعت چندین نفر از هموطنان به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند. روزانه تعدادی خانواده شامل مادر پدر همسر فرزند و… در غم سنگین مرگ عزیزانشان فرو می روند. در این مطلب می خواهیم بدانیم دلایل تصادفات رانندگی چیست و چگونه می شود اینگونه حوادث را کاهش داد.

تصادفات جاده ای

4 علت تصادفات جاده ای 

با شنیدن نسبت قصور حوادث رانندگی همه ذهنیت ها بلافاصله به سمت بی کیفیت بودن محصولات تولیدی می رود اما در واقع اینگونه نیست. آمار بدست آمده در تصادفات جاده ای 4 عامل را به ترتیب علت ایجاد تصادفات می داند:

  1. عامل و خطانی انسانی
  2. خودرو و نقص فنی
  3. جاده ها
  4. حوادث طبیعی مانند یخ زدگی ، رانش کوه و … 

در جهان بین 50 تا 90 درصد تصادفات مربوط به گزینه اول یعنی همان عامل انسانی است و همچنین در ایران 70 درصد از تصادفات جاده ای مربوط به خطای انسانی است. با این احتساب 30 درصد از دلایل تصادفات جاده ای مربوط به خودرو ها، جاده ها و حوادث طبیعی است.

 تصادفات جاده ای به دلیل قصور انسانی

تصادفات جاده ای

طبق تحقیقات انجام شده بیشترین تصادفات، در حد فاصل 30 کیلومتری خروجی شهرها و یا ورودی شهرهاست! اما چرا؟ آیا حواسمان به خاطرات شهری است که از آن بیرون زده ایم یا مشتاق سریع رسیدنیم؟ برخورد از روبرو، از پشت، از کنار و چپ شدگی ها بیشترین گونه تصادفات در ایران هستند، 45 درصد تصادفات در روز و تقریبا 55 درصد تصادفات در شب اتفاق می افتد.

دلیل عمده این حوادث تنها چند کلمه است و آن هم عدم دقت راننده و سرعت بالا است. عدم دقت می تواند شامل خواب آلودگی ، خوردن غذا پشت رول خودرو، عدم توجه به گردش های های راست و چپ بدون اعلان هشدار چراغ چشمک زن خودرو و …باشد و در سرعت های بالا می توان دانست که انسان به عنوان عامل ترین شخص در تصادف خودرو می باشد که بدون توجه به هیچکس و هیچ چیزی، پایش را بر روی پدال خودرو می گذارد و رانندگی می کند.

تصادفات جاده ای

با گفتگو و گزارش های کارشناسان آسان طب با کسانی که در سرعت بالا رانندگی می کنند، دریافتیم که معمولا 90 درصد این افراد دلیل خاص یا اضطراری برای این گونه رفتارشان ندارند و در کل به این موضوع اشاره می کردند که: یا سرعت را دوست دارند یا مشغله فکری دارند! تمرکز بر روی عدم دقت راننده و سرعت بالا بیانگر این مطلب است که غالبا رانندگان هیچ توجه و اهمیتی به خودروهای کناری، روبرو یا ایمنی رانندگی و همسفران خود ندارند. این اهمیت ندادن، خودخواهی در رانندگی ایجاد نموده که متاسفانه ما به راحتی پذیرفته ایم که سالانه مجروح، مصدوم و تلفات جانی داشته باشیم. با توجه به این مطلب که در هر کدام از جاده های کشوری سرعت بالاتر از 120 کیلومتر مجاز نیست که مختص جاده های عریض و بزرگ راهی است متوجه خواهیم شد که سرعت شتاب حرکتی ما در تمامی انواع جاده ها که شمال بزرگراه تا جاده های روستایی می شود چقدر بالاست که باعث میزان مرگ و میر انسانی می شود. خطای انسانی بیشترین عامل مرگ تصادفات جاده ای را به همراه دارد و بر اساس نظریه های روان شناختی مهمترین دلیل این خطای انسانی عدم توجه است. عدم توجه محصول خود خواهی درونی است پس می توان گفت که اگر خودخواهانه رفتار نکنیم، از آمار تصادفات مان کم خواهد شد.

بار اجتماعی تصادفات جاده ای

بی مادر شدن فرزندان، بی پدری خانواده، کشته شدن همسر و … بار اجتماعی بسیار زیادی بر روی نسل باقی مانده می گذارد. این بار بیشتر بر روی دوش زنان و کودکان حس می شود و به خودی خود مقدمه ظهور ناهنجاری های اجتماعی متفاوتی می شود. ناهنجاری هایی که ممکن است بنیان اجتماعی شهر یا کشور را در طولانی مدت به مخاطره بیندازد و همه این اتفاقات غالبا به دلیل خودخواهی در رفتار انسانی رانندگی ما اتفاق می افتد. می شود با پیش گرفتن رفتارهای ساده مانند بستن کمربند، خاموش نکردن سیستم ایربک و … این میزان را به شکل قابل ملاحظه ای پایین آورد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا