تاریخچه امداد و نجات و تشکیل سازمان های مرتبط

تاریخچه امداد و نجات که به مجموعه ی فعالیت های نجات انسانها در شرایط گرفتاری در بحران ها و حوادث مختلف اشاره دارد که از سرآغاز تا به امروز و به قدمت عمر بشر به طول انجامیده است و به طور رسمی از حدود دو قرن پیش فعالیت خود را آغاز نموده است. در اینجا ما به شروع شکل گیری و اساسا تاریخچه امداد و نجات می پردازیم و اشاراتی می کنیم به اینک در این نوشت خواهیم دانست که چگونه صلیب سرخ جهانی و هلال احمر شکل گرفتند و چه قوانینی که دنبال می کنند و در پایان این سازمان ها تا به حال چه کارها و خدماتی برای بشریت ارائه کرده اند.. پس با ما باشید..

تاریخچه امداد و نجات

تاریخچه امداد و نجات در آغاز

مانند فیلم های سینمایی آغاز جنبش ایجاد سازمانی مشترک بین کشورهای جهان برای امداد و نجات از یک کتاب آغاز شد. کتابی در رابطه با جنگ سولفورینو در شمال ایتالیا به سال 1862 میلادی مقارن با 1241 شمسی. کتاب خاطرات سولفورینو نوشته یک تاجر سویسی به نام هانری دونان بود و این کتاب شگفت انگیز ابتدای حرکت عظیمی شد که بعد ها نام صلیب سرخ را به خود گرفت. در این کتاب علاوه بر شرح دردناک آن جنگ، راهکار های مختصری برای کمک به مصدومان جنگ ارایه شده بود که این راهکارها بیشتر از تکنیک فیریکی امداد،  انسانیت و جوامع را دعوت به تلاش برای نجات یک مصدوم جنگی می کرد. نوشته های این کتاب آنقدر تاثیر گذار بود که بر اساس آن قانون بین المللی ژنو نوشته و تایید شد و در همان سال در میان کشورهای عضو این کمیته معین شد که بتوانند در طول جنگ به آسیب دیدگان کمک کند و مورد تهاجم نیرو های درگیر قرار نگیرد. در 1963 اولین جلسه مشترک بین شانزده کشور برگزار گردد و ضمن تقدیر از دونان اولین تشکیلات صلیب سرخ شکل گرفت و به احترام این مرد بزرگ نشان پرچم کشورش سوئیس به عنوان نشان این سازمان مشخص شد و از اینجا به بعد سازمان صلیب سرخ جهانی به شکلی کاملا پویا وارد عمل شد. صلیب سرخ جهانی یا (International Committee of the Red Cross) سازمانی غیر دولتی و نهادی انسان دوستانه است که مقرش در ژنو سوئیس است. در سال 1984 روز تولد هانری دونان یعنی هشتم می رابه پاس زحمات بی دریغ دونان به عنوان روز جهانی صلح نامیده شد و ایشان در اواخر عمرشان مفتخر به دریافت نوبل صلح شدند. نگاه انسان دوستانه هانری دونان ابتدای تاریخچه امداد و نجات به شکلی کارآمد و جهان شمول شد و اکنون صلیب سرخ جهانی در همه کشور های جهان شعبه های فعال خود را دارد.

 

تاریخچه امداد و نجات در کشور های اسلامی

تاریخچه امداد و نجات

در سال 1876 با پیشنهاد کشور ترکیه بر اساس نشان پرچم تمدن قدیم عثمانی ماه قرمز با عنوان رسمی هلال احمر اساس سازمانی مشابهه صلیب سرخ بنا نهاده شد و تمامی کشور های مسلمان از آن پس در کنارسازمان صلیب سرخ جهانی در کشورشان جمعیتی با این عنوان و نشان را ایجاد کردند. تقریبا تمامی شعار ها و اساس نامه های عملکردی هلال احمر به مانند صلیب سرخ است. به گزارش آسان طب ایران نیز در سال 1922 با نشان شیر خورشید قرمز و پس ار تایید این نشان در  ژنو به این سازمان پیوست اما بعد از تشکیل جمهوری اسلامی ایران نشان شیر و خورشید به نشان هلال احمر تغییر یافت و از سال 1358 جمعیت هلال احمر ایران در کنار سایر کشور های اسلامی از نشان هلال قرمز در زمینه سفید برای امداد و نجات آسیب دیدگان در تمامی شرایط و موارد ماموریت خود را آغار کرد. این گونه سازمان ها و نهاد به دلیل غیر دولتی بودنشان حیطه فعالیت جهانی دارند و می توانند در هر کجای دنیا که نیاز به امداد و نجات است با هماهنگی سازمان مادر دست به عمل یا اعزام نیرو و ملزومات لازم بزنند.

 

قوانین مشترک دو نهاد امدادی جهانی

در سال 1349 شمسی قوانین هفت گانه مشترکی میان جمعیت هلال احمر و سازمان جهانی صلیب سرخ نوشته شد که بر اساس آن جمعیت فعال در این دو سازمان حق مداخله در امور سیاسی و نظامی مناطقی که برای امداد و فعالیت های انسان دوستانه وارد می شوند را ندارند این قوانین هفت گانه به این شرح هستند : خدمات جهان شمول ، بی غرضی در رفتار ، بیطرفی در عملکرد ، وحدت در امور ، استقلال ، ارایه خدمات داوطلبانه و ارایه خدمات بشر دوستانه. بر اساس این هفت بند تاریخچه امداد و نجات جهانی رنگ تازه ای به خود گرفت و کشورهای جهان موظف به ایجاد مراکزی برای سازماندهی جهانی صلیب سرخ و هلال احمر شده اند.

امداد و نجات

فعالیت های چشم گیر این دو سازمان جهانی در طی مدتی که از تاسیس آنها می گذرد باعث گردیده که این دو نهاد جهانی صاحب احترام عمومی و نشان و برندشان به گونه ی ایجاد آرامش روانی برای مصدومان هر خادثه ای است که در جهان رخ می دهد. در ایران نیز با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور شاهد تلاش این عزیزان در امداد و نجات مردمان سرزمین مان هستیم و امیدوارم که همه با آموزش های صحیح نیرویی داوطلب برای امداد باشیم تا در صورت بروز هر حادثه ای حداقل بتوانیم کمک اندکی نماییم.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا