کیف نجات و اهمیت تجهیزات آن در حوادث
کیف نجات یا کوله پشتی حیاتی یکی از مهترین اقدامات فرد و خانواده در قبل از حوادث احتمالی می باشد. همانطور که می دانیم وقوع حوادث ناگهانی مانند زمین لرزه را نمی توانیم پیش بینی کنیم، پس با آماده کردن یک کوله پشتی ساده اما حیاتی می توانیم بیشترین کمک را به خود، خانواده و یا اطرافیان در مواجهه با این حوادث داشته باشیم. اما کیف نجات چیست و چه چیزهایی باید درون آن بگذاریم، در این مقاله با هم سری به درون این وسیله مهم می اندازیم.
اهمیت کیف نجات
سال هاست که می شنویم باید کوله پشتی مناسبی برای مواقع اضطراری یا هنگام زلزله کنار بگذاریم. با این که تقریبا این موضوع شوخی پنداشته شده بود اما اتفاق های چند وقت اخیر سطوح زمین و مینی زلزله هایی که آمد باعث شد تا این موضوع کمی جدی گرفته شود. با این توصیف در این کیف نجات چه بگذاریم؟ در این وسیله باید تقسیم بندی مناسبی از چهار جنس کلی مواد و ملزومات قرار بگیرد. این چهار بخش بسیار اهمیت دارد و به همین دلیل این کیف نجات بسیار حیاتی می باشد.
چهار بخش مهم محتویات کیف نجات:
- خوراکی
- گرمایشی
- بهداشتی
- ابزار و وسایل اولیه
در قدم اول باید بدانیم که این کوله پشتی عامل حیاتی زندگی ما بعد از وقوع زلزله است. برای درک بهتر آن اگر تصور کنیم زلزله ای با مقیاس بالاتر از هفت ریشتر بیاید چه اتفاقی خواهد افتاد. به دلیل شدت پس لرزه ها و وحشت عمومی و احتمال ترک خوردگی و یا خرابی منازل عاقلانه است که افراد نجات یافته از تکانش اول در بیرون و محیط هایی مانند پارک ها و اماکن پیش بینی شده برای چند روز زندگی کنند. تمامی امکانات امدادی در 3 روز اول مشغول امداد و نجات زیر آوارماندگان و مصدومان می باشند و باید بدانیم که این زمان حیاتی معادل هفتاد و دو ساعت است. در شهرهای بزرگ به دلیل تراکم بالای جمعیت تیم های پشتیبانی حتی در حالت آمادگی صد در صد، توان رسیدگی به همه افراد را ندارند و با این توضیح معلوم می شود که در سه روز اول بعد از حادثه چه به لحاظ انسانی و چه به لحاظ عملی ما موظف هستیم که خودمان از خودمان مراقبت کنیم و کیف نجات مهمترین این خود مراقبتی ها است.
4 بخش اصلی محتویات کیف نجات
باید بدانیم در هر بخش از 4 بخش اصلی کیف نجات چه چیزهایی را بر اساس اولویت قرار دهیم.
√ در بخش اول و مواد خوراکی باید بدانیم که به هیچ وجه نباید مواد خوراکی فاسد شدنی درون کوله مان بگذاریم. مواد غذایی خشک پرکالری و کنسروها باید تنها انتخاب ما باشد. مواد غذایی خشک مانند خرما، مغزهای خوراکی مانند گردو و بادام، بیسکویت های پر کالری مانند ساقه طلایی و در کل مواد خوراکی که در هجم کم و بدون نیاز به آماده سازی بالاترین کالری را به بدن برسانند، اما در بخش مواد کنسروی به پیشنهاد آسان طب دقت نماییم که تاریخ انقضاء قوطی های کنسروی که در کوله می گذاریم کمتر از سه ماه نباشد و ذکر این نکته نیز الزامی می باشد که در صورت بروز حادثه و اجبار در مصرف کنسرو، کنسرو ها حتما باید جوشانده و بعد مصرف شوند.
√ در بخش دوم و گرمایشی به نسبت فصلی که در آن هستیم در کوله باید حتما پتو های کم حجم یا به اصطلاح مسافرتی قرار دهیم، الزاما یک یا دو عدد پلیور و بلوز گرم، در صورت امکان فویل های گرمایشی اورژانس و اگر در فصل سرد بودیم دستکش بافتنی و کلاه بافتنی را به محتویات کوله مان اضافه نماییم.
√ در بخش بهداشتی که یکی از حیاتی ترین بخش ها می باشد، باید ملزومات زیر حتما در کوله قرار بگیرد: دستمال کاغذی، صابون مایع یا تیوپی ( از برداشتن صابون قالبی جدا خودکاری کنید)، حداقل سه دست لباس زیر، سه دست زیرپوش نخی ( نخ و پنبه یکی از بهترین نگهدارنده های گرمای بدن هستند)، یک تیوپ کوچک بتادین، کرم دست و صورت تیوپی (در مقابله با سرما و گرمای بسیار و خشکی حادث شده بسیار لازم است)، جعبه کوچک امداد شامل چسب زخم، 2 عدد رول باند 5 سانتی متری، پماد سوختگی و … حتما 2 تا 3 جفت جوراب نخی نیز قرار دهید. همچنین خانواده های که بچه های شیر خوار دارند در کنار پوشک بچه حتما چندین دستمال نخی به عنوان جایگزین و پوشک چند بار مصرف را گذاشته و در نهایت در صورت امکان چند عدد قرص کلر برای ضد عفونی کردن آب شرب نیز در کیف نجات قرار دهید.
√ در بخش چهارم باید بدانیم که ما در شرایطی قرار خواهیم گرفت که ابزار مناسب، نجات بخش خواهد بود. در این بخش تعدادی از ابزار مورد نیاز که در کوله باید قرار گیرد را یادآوری می کنیم. چراغ قوه مکانیکی شارجی، لامپ های کوچک شارژی، چاقو های چند کاره و حتما تاشو، قاشق و چنگال الزاما فلزی. ظروفی مانند یقلوی سربازی که فلزی باشند و حتما لیوان دسته دار فلزی. کمی طناب نازک اما محکم. متعلقات شارژ گوشی موبایل. چند برگ روزنامه، دفتر یاداشت کوچک و خودکاری روان و در نهایت کیف پلاستیکی ضد آب برای قرار دادن اسناد شناسایی. با این اقلام می توان گفت که ما کوله پشتی حیاتی مناسب 3 روز مفید بیرون ماندن از محیط خانه را خواهیم داشت.
توصیه هایی مفید در برخورد با حوادث احتمالی
با بررسی کیف نجات و محتویات آن که ممکن است با سلیقه های متفاوت بشود اقلامی را به آن اضافه یا کم نمود، اولین قدم کاربردی پسا زلزله را برداشته ایم. خانواده یا افرادی که ممکن است از خودرو برای رساندن خود به مناطق امن استفاده کنند پیشنهاد می شود چند بسته زغال و مقداری مواد آتش زنه ایمن نیز در صندوق عقب خودرو خود نگهداری کنند چرا که در شب های سرد بسیار کارآمد و آرامش بخش خواهد بود و از طرفی می تواند برای گرم کردن مواد خوراکی همراه بسیار مفید واقع شود. با پیشرفت تکنولوژی طراحی و دوخت چادر، چادرهای کوچک سبک و قابل حمل نیز ساخته شده است و این ایده خوبی می تواند باشد که هر خانواده یک عدد از این چادرها تهیه نماید که هم در مواقع مسافرت و هم حوادث غیر مترقبه بتواند از آن بهترین استفاده را نماید. گفتن این نکته لازم است که در هنگام وقوع این حوادث و پس از آن هر کدام از ما جدای این که مسئول خودمان هستیم در صورت نیاز و توان می توانیم یک واحد امدادی کوچک باشیم و داشتن یک کوله مناسب با محتویات درست و اصولی شاید بتواند به فرد یا خانواده ای که نتوانسته اند کوله شان را با خود از محل خانه خارج کنند یا دچار کمبود هایی هستند کمک کند.
حوادث طبیعی همیشه ممکن است برای همه ساکنین یک منطقه اتفاق بیفتد، زلزله کوچک و بزرگ و پیر جوان نمی شناسد این وظیفه ماست که با مدیریت صحیح خودمان، بتوانیم دیگرانی که با ما در این گونه حوادث شریک هستند را مشایعت و همیاری کنیم. پس با رعایت نکاتی ساده یک واحد امدادی حداقل برای خودمان باشیم.
منبع : https://mag.asanteb.com